Επιπέδου Footblall League ο Ολυμπιακός Β. 2-2 με Απόλλωνα Σμύρνης

 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 7′ με τον Φλίγκο, για να γίνει το 1-1 με τον Σιατραβάνη στο 21′. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 69′ με τον Περογαμβράκη, για να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό στο 90′ ο Γιάννης Δωματάς.

            

          

 

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Τζαναβάρας, παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σταύρου, παίζοντας για πρώτη φορά σ’ αυτή τη θέση. Ο Μανάλης αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, με τους Κωστόπουλο και Πότσι να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Αργεντινός για πρώτη φορά και αυτός έπαιξε ως στόπερ. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κολημήτρας και Οικονόμου (επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του), οι Δωματάς και Ναστέφσκι έπαιξαν στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), με τον Ντα Κόστα να αναλαμβάνει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Ο Φλίγκος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού στην επίθεση.
Από πλευράς Απόλλωνα ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Χιώτης, με τους Ντάσιο (δεξιά) και Βαλεριάνο (αριστερά να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Κύργιας και Δεληζήσης. Στα χαφ έπαιξαν οι Πορτουλίδης και Κονέ, με τους Σιατραβάνη και Στεργίδη στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Ο Αλμπάνης κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο
Έγινε ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, δουλεμένη, η οποία έδειξε πως θα είναι και φέτος πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα της Football League.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς και στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ. Ο Ναστέφκσι στο 7′ έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Φλίγκος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Ο Απόλλων στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, παίζοντας τόσο από τον άξονα, με τον Κονέ, κυρίως, όσο και από τα άκρα, από τα δεξιά με τους Στεργίδη και Ντάσιο. Ο τελευταίος πολλές φορές προωθήθηκε στην επίθεση.
Στο 10′ ο Κονέ επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να διατηρούν την κατοχή της μπάλας και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να προσπαθεί να βγει στην επίθεση, κυρίως με τον Ναστέφσκι από τα δεξιά και τους Ντα Κόστα, Οικονόμου.
Για να φτάσουμε στο 21′ όπου ο Απόλλων ισοφάρισε. Ο Στεργίδης από τα δεξιά ξέφυγε από τον Μανάλη, έβγαλε τη σέντρα και ο Σιατραβάνης αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσούλη, γράφοντας το 1-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το γκολ που δέχθηκαν ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 22′ έχασαν σημαντική ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Ο Φλίγκος βρήκε τον Ναστέφσκι μέσα στην περιοχή, ο Σκοπιανός σούταρε, με τον Χιώτη να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στο διάστημα 30′-45′ οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία για να σκοράρουν, με τον Δωματά για λογαριασμό του Ολυμπιακού να σουτάρει στο 31′ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Χιώτη και τον Απόλλωνα να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 37′. Ο Διαμαντόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κωστόπουλος έδιωξε τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ο Αλμπάνης έκανε νέο σουτ, με τον Κατσούλη να διώχνει με τα πόδια και στη συνέχεια οι αμυντικοί του Ολυμπιακού να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή τους.

 

        

 

Ισοφάρισε στο 90′ ο Δωματάς
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Στουρνάρας πήρε τη θέση του Σταύρου στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Τέλλος πέρασε στο ματς, αντί του Οικονόμου, με τον Πότσι να περνά ως ανασταλτικός μέσος. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τον Απόλλωνα να έχει μια ελαφρά υπεροχή, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να μην απειλείται ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους μέχρι το 60′.
Στο δεκάλεπτο 61′-70′ ο Απόλλων ήταν πιο επιθετικός, απείλησε δύο φορές το τέρμα του Κατσούλη και την τρίτη σκόραρε, για να γίνει το 1-2. Στο 64′ ο Περογαμβράκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κατσούλη να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Διαμαντόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη. Για να γίνει στο 69′ το 1-2. Ο Περογαμβράκης δέχθηκε τη μπαλιά από τον Κονέ και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις, ωστόσο, στο 80′ με τον Μπρίτος έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση. Ο Αργεντινός «τσίμπησε» τη μπάλα με το κεφάλι, έκανε ωραίο σουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Πασάικ.
Οι «ερυθρόλευκο», πάντως, στο 90′ μπόρεσαν και ισοφάρισαν σε 2-2, μ’ ένα πολύ ωραίο γκολ του Γιάννη Δωματά. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, ξεπέρασε την αντίσταση του τερματοφύλακα Πασάικ και με πλασέ έγραψε το 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

             

 

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Σταύρου (46′ Στουρνάρας), Μανάλης (85′ Αν. Κόκας), Πότσι (67′ Ευθυμιάδης), Κωστόπουλος, Κομημήτρας, Οικονόμου (46′ Τέλλος), Ναστέφσκι, Δωματάς, Ντα Κόστα (60′ Μπρίτος), Φλίγκος (75′ Αναστασίου).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χιώτης (70′ Πασάικ), Ντάσιος, Βαλεριάνος (46′ Ρουμπουλάκου), Κύργιας (84′ Αλιατίδης), Δεληζήσης, Πορτουλίδης (46′ Τσιάρας), Κονέ, Στεργίδης (46′ Περογαμράκης), Σιατραβάνης, Αλμπάνης (68′ Τρίγκας) , Διαμαντόπουλος (78′ Γκούφας).

θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

 
 
 
 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις