Μέσα σε πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός Β. «καθάρισε» τον Αστέρα Πετριτή

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απέναντι στο νεοφώτιστο Αστέρα Πετριτή, είχε ευκαιρίες, δεν είχε όμως το γκολ, για να απελευθερωθούν στο β’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» και να φτάσουν σε μια άνετη νίκη με 3-1, στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το βολιώτικο συγκρότημα «καθάρισε» το ματς στο διάστημα 48′-52′ όταν και πέτυχε δύο γκολ, με τους Τέλλο και Αναστασίου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ με τον Μάμαλο στο 77′, όμως ο Φλίγκος στο 80′ έγραψε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κατσούλης, Στουρνάρας και Μανάλης ήταν οι δύο ακραίοι μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Τέλλο και Κωστόπουλο να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Πότσι και Οικονόμου, ο Δωματάς κινούνταν στην αριστερή πλευρά, ο Ναστέφσκι στη δεξιά, με τον Σταύρου πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Είχε τις ευκαιρίες, έλειψε το γκολ στο πρώτο μέρος

Μονόλογος ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και το γκολ. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ριγανά, δίχως να δουν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Αστέρα.

Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα έδειξαν τις προθέσεις τους. Ανέλαβαν τα ηνία και προσπαθούσαν να επιτεθούν, τόσο από τα άκρα με τους Δωματά και Ναστέφσκι, όσο και από τον άξονα με τους Σταύρου και Οικονόμου. Βρήκαν διαδρόμους, απέναντι σε μια ομάδα που φρόντιζε κυρίως να αμύνεται και αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λίγο πιο εύστοχοι, αλλά και πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 5′. Ο Δωματάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σταύρου με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ριγανά. Στο 10′ καλό σουτ του Φλίγκου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 15′ είχαν την μοναδική επιθετική τους στιγμή, χωρίς πάντως, να απειλήσουν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Κατσούλη, ο οποίος εύκολα μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Λέσση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται αναζητώντας το γκολ και στο 17′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σταύρου εκτέλεσε φάουλ, ο Κωστόπουλος πήρε την κεφαλιά με τον Ριγανά να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Μετά το 20′ ο Ολυμπιακός ενέτεινε τις προσπάθειές του για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ και είχε τρεις ακόμη σημαντικές στιγμές. Στο 22′ μετά από

εξαιρετική ενέργεια ο Ναστέφσκι μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε τη μπάλα ο Ριγανάς.

Στο 26′ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όμως και πάλι ο Ριγανάς ενήργησε θετικά και σωτήρια για την ομάδα του. Μετά από έξυπνη “κομπίνα” σε εκτέλεση φάουλ, ο Οικονόμου έβγαλε μονό τον Δωματά από αριστερά μέσα από την περιοχή, το σουτ ωστόσο που επιχείρησε ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπλόκαρε ο Ριγανάς.

Στο διάστημα 31′-45′ ο Ολυμπιακός αν και είχε την υπεροχή δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, με εξαίρεση ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Οικονόμου, για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Ριγανάς.

Σε πέντε λεπτά «κλείδωσε» τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Στουρνάρα πέρασε Αναστασίου, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν με πιο επιθετικό σχήμα, με δύο φορ και η κίνηση του Τζαναβάρα από τον πάγκο απέφερε καρπούς. Κι αυτό, καθώς μέσα σε διάστημα πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Στο 48′ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ μ’ ένα πολύ ωραίο τέρμα του Θανάση Τέλλου. Ο έμπειρος αμυντικός προωθήθηκε σε εκτέλεση κόρνερ του Σταύρου και με ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού, γρήγορα ήρθε και το 2-0 για το βολιώτικο συγκρότημα. Στο 52′ ο Μανάλης από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα και οι Αναστασίου με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ριγανά γράφοντας με 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού και με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει δύο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, ωστόσο, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στο τέρμα του Αστέρα.

Ήταν φλύαρος επιθετικά και αυτό το πλήρωσε στο 77′ όταν ο Αστέρας από το πουθενά πέτυχε γκολ, μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Μάμαλος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού και με σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ του Αστέρα στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι πανηγυρισμοί, όμως, των παικτών του Αστέρα κράτησαν μόνο τρία λεπτά, γιατί ο Κώστας Φλίγκος φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη, σκοράροντας με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και από δεξιά, γράφοντας το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και να μπαίνει με το δεξί στη νέα χρονιά.

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Ιωναννίδης, Μπαλιάγκας

Κίτρινες: 41′ Δωματάς, 71′ Φλίγκος-58′ Παγκάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας (46′ Αναστασίου), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (83′ Στασινόπουλος), Σταύρου, Ναστέφσκι (66′ Ευθυμιάδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Ριγανάς, Παγκάλης, Πολύζος, Στούπας (74′ Νικομάνης), Γαρδικιώτης (58′ Τόμπρας), Μάμαλος, Λέσσης, Χ. Γεωργοπάλης, Κατσίβελας, Γαστεράτος (66′ Παϊπέτης), Καλούδης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις