Π. Τζαναβάρας: Με υπομονή φτάσαμε στη νίκη (VIDEO)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Τζαναβάρας, παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, τονίζοντας πως οι παίκτες του είχαν υπομονή και διαχειρίστηκαν, όπως έπρεπε το παιχνίδι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

 

«Ευχαριστώ τον συνάδελφο για τα καλά του λόγια. Κι εγώ από την πλευρά μου θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο, μια νεανική ομάδα, με πλάνο στο παιχνίδι της και ωραίους φιλάθλους. Μου άρεσε η στιγμή που στο τέλος οι ποδοσφαιριστές πήγαν προς την πλευρά των φιλάθλων τους.

Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες και επικίνδυνες. Αυτό μας έχει διδάξει το ποδόσφαιρο και η εμπειρία. Δεν περίμενα να έχουμε εύκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε πως θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, την οποία έπρεπε να διασπάσουμε. Σίγουρα ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι και την κρούση, δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο όλα πήγαν καλά, είχαμε καλύτερη παρουσία επιθετικά και «ξεκλειδώσαμε» την αντίπαλη άμυνα.

Τέτοια παιχνίδια θα τα συναντούμε πολύ συχνά φέτος. Θα πρέπει να ξέρουμε να τα διαχειριστούμε και θεωρώ ότι γενικά το διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, με υπομονή. Είχαμε πει με τους παίκτες πως θα πρέπει να έχουμε παρά πολύ υπομονή και είχαμε.

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθειά τους. Είμαι λίγο στενοχωρημένος για το γκολ που δεχθήκαμε, θεωρώ πως προήλθε από μια στιγμή χαλάρωσης και αυτές τις στιγμές χαλάρωσης είναι που πρέπει να δουλέψουμε και να έχουμε περισσότερο ρυθμό στο παιχνίδι μας.

Ο κόσμος σήμερα ήταν εξαιρετικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθε και μας βοήθησε. Εμείς από την πλευρά μας θα του το ανταποδώσουμε, θα βλέπει καλό ποδόσφαιρο, θα βλέπει μια ομάδα που θα έχει ρυθμό, μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο».

Για το αν υπήρχε άγχος στο πρώτο ημίχρονο και γι’ αυτό οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να σκοράρουν: «Είναι γεγονός. Το άγχος του πρώτου αγώνα δεν μας επέτρεψε να πετύχουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, παρότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Το είχαμε συζητήσει, το ξέραμε, ότι θα μας δίνοντας ευκαιρίες, αλλά έπρεπε να είχαμε υπομονή και ηρεμία. Κι αυτό ζήτησα. Ένα παιχνίδι τελειώνει πάντα στο 90’».

Για το γεγονός πως το πρώτο γκολ προήλθε από στημένη φάση: «Δουλεύουμε παρά πολύ τις στημένες φάσεις. Και ο Τέλλος είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει γκολ. Οι στημένες φάσεις είναι, πλέον, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ποδοσφαίρου και από αυτές τις φάσεις μπορείς να ξεκλειδώσεις άμυνες».

Σιδερόπουλος: Κερδίσαμε πολλά από το παιχνίδι

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αστέρα Πετριτή Σάββας Σιδερόπουλος, τόνισε πως η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη και ευχήθηκε στους «ερυθρόλευκους» να επιστρέψουν φέτος εκεί που ανήκουν, στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Αστέρα:

«Καταρχήν, να δώσω συγχαρητήρια στο συνάδερφο προπονητή και στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νίκη που πέτυχε, σίγουρα την άξιζε, καθώς ήταν σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού καλύτερος. Εμείς σήμερα είχαμε να ανταγωνιστούμε έναν έμπειρο αντίπαλο, που του εύχομαι να πετύχει το στόχο του και να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι εμείς κερδίσαμε πάρα πολλά, όπως η πειθαρχία, το αγωνιστικό πνεύμα, το στοιχείο της υπομονής και σίγουρα πήραμε και πράγματα πολλά, από θέματα τακτικής, από την αντίπαλη ομάδα. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, έχει δυσκολίες και ως νεανική ομάδα που είμαστε, πιστεύω στο τέλος να τα καταφέρουμε και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις