Γ. Δωματάς: Όλοι παλεύουμε για το καλό του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Γιάννης Δωματάς είναι από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που διακρίνεται για την μαχητικότητά του, τις διεισδύσεις του και γενικά για τις εξαιρετικές του ενέργειες στο παιχνίδι. Ο 24χρονος εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στο παιχνίδι…

…της Κυριακής με την Ιστιαία, εκφράζοντας την πίστη του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φύγει νικητής από τη βόρεια Εύβοια:
«Περιμένουμε να αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που θα παίξει κλειστά στην άμυνα, θα αντιπαρατάξει δύναμη, όπως όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό. Εμείς, από την πλευρά μας, στο πρώτο παιχνίδι που δώσαμε με τον Αστέρα Πετριτή δείξαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, παίξαμε με πάθος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το ίδιο θα φροντίσουμε να κάνουμε και στο ματς με την Ιστιαία. Σίγουρα ένα γρήγορο γκολ θα μας βοηθήσει να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, αν και άγχος δεν υπάρχει. Πιστεύουμε όλοι στην ομάδα, στις δυνατότητές μας και από εμάς θα εξαρτηθεί, αν θα φύγουμε νικητές από το γήπεδο.
Για το αν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τον αντίπαλο και για το πώς αγωνίζεται: «Ο προπονητής μας και το τεχνικό τιμ γενικότερα, θα μας δώσει τις σωστές οδηγίες, όσον αφορά τον αντίπαλο και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό, ωστόσο, που έχω να τονίσω, είναι πως κοιτάζουμε να είμαστε εμείς καλά μέσα στο γήπεδο και να βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Σίγουρα, παίζει μπάλα και ο αντίπαλος, όμως από εμάς αποκλειστικά εξαρτάται η νίκη. Ο Ολυμπιακός Βόλου σε κάθε παιχνίδι παίζει μόνο για τη νίκη και μ’ αυτό τον στόχο θα αγωνιστούμε και την Κυριακή στην Ιστιαία».
Για την βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού, καθώς οι φίλαθλοι θα ακολουθήσουν την ομάδα στην Ιστιαία: «Σίγουρα η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο παίζει σημαντικό ρόλο και η βοήθειά τους είναι μεγάλη. Όσο κι αν είναι κλισέ ή έκφραση πως είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας, αυτό είναι πραγματικότητα. Ο φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τα φιλικά έδειξαν το πόσο στηρίζουν την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε το πλευρό μας, μας κάνουν πιο δυνατούς και εμείς οι ποδοσφαιριστές αυτό που μπορούμε να τους υποσχεθούμε, είναι πως θα φροντίζουμε, έτσι ώστε, σε κάθε παιχνίδι να τους κάνουμε χαρούμενους και περήφανους για την ομάδα».
Για το αν προσαρμόστηκε εύκολα στις συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Το ποδόσφαιρο που παίζεται στη Σούπερ Λιγκ είναι διαφορετικό από αυτό της Β’ Εθνικής, όπως διαφορετικό είναι το ποδόσφαιρο της Γ’ Εθνικής από αυτό της Football League. Οι περισσότερες ομάδες της Γ’ Εθνικής στηρίζονται στη δύναμη και όχι στην ποιότητα. Είναι, σαφώς πιο σκληρό και επίπονο πρωτάθλημα, ωστόσο, πιστεύω πως προσαρμόστηκα γρήγορα στις συνθήκες της κατηγορίας. Κάνω μέσα στο γήπεδο αυτά που μου ζητά ο προπονητής μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Έχω πολλά να δώσω στον Ολυμπιακό και αυτό θα φανεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς».
Για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια: «Το κλίμα είναι πολύ καλό και έχουμε καταφέρει μέσα σε διάστημα δύο μηνών να γίνουμε οικογένεια. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε φίλοι μεταξύ μας, υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα. Όλοι θέλουμε το καλό του Ολυμπιακού και γι’ αυτό θα παλέψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Να οδηγήσουμε τον σύλλογο και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες και μέσα από τον Ολυμπιακό να βοηθηθούμε και εμείς, ως ποδοσφαιριστές».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις