Φαρμάκης: Διαφορετική η φιλοσοφία του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ

Ολυμπιακός, Νίκη και Γ.Σ. Βόλου ανακοίνωσαν, ως γνωστόν, ότι δεν θα κατεβούν σήμερα στους αγώνες Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αναδείχθηκαν τα ζευγάρια της Β’ Φάσης. Αντίθετα Κανονικά παίζουν Ανάληψη, ΑΕΒΔ και Ίωνας (ο τελευταίος θα κερδίσει στα «χαρτιά» το παιχνίδι με τη Νίκη). Η Ανάληψη θα κοντράρει

το Δίλοφο στις 17.00 στο κλειστό «Ι. Πατάκης» και η ΑΕΒΔ κοντράρει τον Εθνικό Λάρισας στις 19.00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
Το σημερινό πρόγραμμα, οι διαιτητές και γραμματείες των ομάδων του Βόλου έχουν ως εξής:
Κλ. Ι, Πατάκης, 17.00, Δίλοφος-Ανάληψη. Διαιτητές: Παργιανόπουλος, Γεωργούλης. Γραμματεία: Σαμουρέλη, Νανούλη, Νταχμίρης.
Κλ. Αγ. Θωμά, 19.00, Εθνικός Λ.-ΑΕΒ Διμηνίου. Διαιτητές: Παργιανόπουλος, Παζώλης. Γραμματεία: Τσιοτίνος, Γιάννη, Παπαδημητρίου.
Τη δική του εκδοχή για τα όσα στο κύπελλο της ΕΣΚΑΘ έδωσε ο Νίκος Φαρμάκης. Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» τόνισε ότι φιλοσοφία του Κυπέλλου ήταν να πάρουν επίσημη μορφή τα φιλικά παιχνίδια, που θα έδιναν οι ομάδες και ότι έτσι διεξάγεται ο θεσμός εδώ και τρία χρόνια.
«Αυτός ο κανονισμός ισχύει εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή από τότε που άρχισε το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Φιλοσοφία του ήταν τα παιχνίδια προετοιμασίας να επισημοποιηθούν με τη μορφή ενός κυπέλλου. Πάνω σε αυτό το πνεύμα αποφασίστηκε οι ομάδες του ίδιου νομού να παίζουν μεταξύ τους για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και τα έξοδα, όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν προέκυψαν τα ζευγάρια στη φετινή διοργάνωση και απορώ γιατί ενίστανται οι τρεις βολιώτικες ομάδες. Επίσης το πώς θα διασταυρωθούν οι ομάδες στην Γ’ Φάση ήταν αποτέλεσμα κλήρωσης. Επομένως είναι διαφορετική η φιλοσοφία του Κυπέλλου από αυτό που αναφέρουν οι ομάδες.
Επίσης θεωρώ ότι οι τρεις σύλλογοι του Βόλου δεν πρέπει να υποτιμούν και τις υπόλοιπες ομάδες της Μαγνησίας που έχουν περάσει στη Β’ Φάση, όπως η Ανάληψη και η ΑΕΒΔ, γιατί έχουν κι εκείνες πιθανότητες να προχωρήσουν στη διοργάνωση.
Εάν επιθυμούν οι εν λόγω σύλλογοι ή όποιοι άλλοι διαφωνούν με τον τρόπο διεξαγωγής καλό θα ήταν να συναντηθούν με την ΕΣΚΑΘ και να συζητήσουμε όλοι μαζί κάποιες αλλαγές που θα βελτιώσουν τον θεσμό. Όχι όμως τώρα, δηλαδή λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των αγώνων. Κατά την άποψή μου τέτοιου είδους εκβιασμοί δεν προάγουν το άθλημα και δεν βοηθούν τις ίδιες τις ομάδες σχετικά με την ανάπτυξη του τοπικού μπάσκετ».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις