Κιπτίου: Η διάρκεια το ζητούμενο στην απόδοση του Ρήγα

Μετά από δύο θητείες στη Νίκη (2010-12 και 2015-16) και από μία σεζόν σε Τύρναβο, Λαμία και Κισσαμικό ο Κώστας Κιπτίου είναι από φέτος ποδοσφαιριστής του Ρήγα Φεραίου προσθέτοντας περισσότερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή των «κυανολεύκων». Μάλιστα η μέχρι τώρα παρουσία του είναι καταλυτική, αφού έχει δώσει το «παρών» και στα οκτώ παιχνίδια

πρωταθλήματος της ομάδας πετυχαίνοντας τρία γκολ και φτάνοντας της 121 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική με 14 συνολικά τέρματα.
Μάλιστα, όποτε σκοράρει φέτος ο Κιπτίου ο Ρήγας κερδίζει. Αυτό συνέβη στο 2-0 με τη Νίκη (πέτυχε το δεύτερο τέρμα), στο 4-3 με τον Απόλλωνα (έκανε το 3-1) και στο κυριακάτικο 3-1 επί του Αστέρα Πετριτή (διαμόρφωσε το τελικό 3-1). Ο 25χρονος μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για τον Ρήγα Φεραίο και τη δική του παρουσία στην ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Πετριτή: «Στον αγώνα της Κυριακής φτάσαμε δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι για την κατάκτηση των τριών βαθμών διότι προερχόμασταν από ήττα και δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Βάλαμε τη μπάλα κάτω, δημιουργήσαμε φάσεις και πετύχαμε δύο γκολ στο α’ ημίχρονο, ενώ μπορούσαμε να σημειώσουμε και άλλα.
Έτσι μας έφυγε το άγχος που όμως επέστρεψε για λίγο όταν ο αντίπαλος κατάφερε να μειώσει στην πρώτη του καλή επιθετική ενέργεια. Ευτυχώς ήλθε στη συνέχεια το δικό μας τρίτο γκολ και όλα τελείωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα μας».
Για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει ο Ρήγας στα παιχνίδια του: «Είναι γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας. Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάποιες άλλες με «νεκρά» διαστήματα. Ίσως δεν έχουμε «δέσει» 100% ως ομάδα, ενώ και κάποια από τα παιδιά έχουν λιγότερη εμπειρία και δεν έχουν συνηθίσει την πίεση της κατηγορίας. Μόλις μάθουμε να διαχειριζόμαστε κάποιες καταστάσεις τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα».
Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας: «Σε γενικές γραμμές βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Όμως ασφαλώς και μπορούμε καλύτερα. Θέλουμε ακόμη δουλειά σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού μας, ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να παρουσιαζόμαστε σε κάθε ματς όπως πρέπει. Θεωρώ ότι έχουμε να δείξουμε πολλά ακόμη πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».
Για το αν ο Ρήγας μπορεί να πανηγυρίσει το πρώτο του φετινό «διπλό» στην Ιστιαία: «Την Ιστιαία την είδαμε και στο μεταξύ μας παιχνίδι του Κυπέλλου. Δεν είναι κακή ομάδα, άσχετα αν βρίσκεται στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Αν δεν την προσέξουμε μπορεί να κάνει τη «ζημιά». Ωστόσο, πιστεύω πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας τότε θα έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.
Το καλό είναι πως έχουμε χρόνο να δουλέψουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι διότι μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος. Θα αναλύσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και όταν έλθει η ώρα θα «χτυπήσουμε» πάνω σε αυτές».
Για το αν είναι ευχαριστημένος στον σύλλογο του Βελεστίνου και για την μέχρι τώρα δική του αγωνιστική παρουσία: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ρήγα Φεραίο και μια και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τον τρόπο που μου έχει φερθεί και φυσικά τον προπονητή και τους συμπαίκτες που από την πρώτη στιγμή που ήλθα με «αγκάλιασαν» και μου έδειξαν ότι ο Ρήγας είναι μια πραγματική οικογένεια.
Ασφαλώς και δεν ξεχνώ τη Νίκη η οποία με ανέδειξε ποδοσφαιρικά και ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως και ο Ρήγας μου έχει δώσει πολλά πράγματα υλικά και ηθικά που δεν περίμενα και έχει μία οργάνωση πρότυπο για κάθε σωματείο.
Όσον αφορά τη δική μου απόδοση, πιστεύω ότι ακόμη δεν έχω φτάσει στο 100%, αλλά είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά προκειμένου να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις