Π. Τζαναβάρας: Δεν είναι κακός ο βαθμός

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Τζαναβάρας, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον Καραϊσκάκη, χαρακτήρισε όχι κακό το βαθμό που πήρε η ομάδα του απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο εκτός έδρας, ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και τα πάντα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:


«Ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα στην αρχή, δεχθήκαμε το τέρμα σε μια λάθος ενέργειά μας και στα πρώτα 20 λεπτά αγχωθήκαμε και πιεστήκαμε. Θεωρώ ότι στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι, ισοφαρίσαμε, δημιουργήσαμε κάποιες καταστάσεις και πήγαμε στο ημίχρονο με σκορ 1-1.
Στο δεύτερο μέρος θεωρώ ότι ήμασταν ανώτεροι από τον Καραϊσκάκη. Νομίζω ότι είναι κομβικό σημείο το πέναλτι που χάσαμε και βέβαια μετά, όταν μείναμε με δέκα παίκτες, ο αντίπαλος μας πίεσε, ωστόσο, κρατήσαμε σχετικά εύκολα το 1-1, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες από πλευράς Καραϊσκάκη.
Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου μετά το 25′, δεν είναι κακός ο βαθμός, καθώς παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, καθώς την Κυριακή υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής και αυτό που λέω συνεχώς, είναι πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και είναι νωρίς και για συμπεράσματα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».

Για το αν η ομάδα δείχνει απειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο με αφορμή και τις κάρτες που δέχεται: «Η κάρτα του Κολημήτρα ήταν μια επαγγελματική κάρτα για να μη φύγει ο αντίπαλος στην αντεπίθεση. Τη στιγμή μέσα στον αγώνα, νομίζω, πως μπορεί να την ελέγξει μόνο ο παίκτης. Πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές δέχονται κάρτες κάτω από την πίεση του αγώνα. Σίγουρα, η πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Φλίγκος για διαμαρτυρία, ήταν λάθος από μέρους του. Όμως, πάνω στην ένταση και στα νεύρα πολλές φορές, οι παίκτες δεν μπορούν να κρατηθούν. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι θέμα απειθαρχίας».
Για το αν υπάρχει πίεση: «Πάντα είχαμε πίεση και θα έχουμε, καθώς θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Δεν είναι εύκολο. Παίζουν μπάλα και οι αντίπαλοι. Ξαναλέω, πως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, όπου θα έχουμε όλα τα παιχνίδια με τις ομάδες της κορυφής στην έδρα μας. Βγάλαμε δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε κι άλλα δύσκολα ματς εκτός έδρας.
Για τις απουσίες βασικών παικτών που είχε ο Καραϊσκάκης και δεν τις εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός: «Κάθε ομάδα έχει τα προβλήματά της. Και από εμάς σήμερα έλειπαν ο Μπρίτος και ο Πότσι, οι οποίοι ήταν βασικοί στα τελευταία παιχνίδια και οι δύο. Από τον Καραϊσκάκη έλειπαν τρεις-τέσσερις βασικοί παίκτες. Γι’ αυτό οι ομάδες έχουν ένα ρόστερ 22 παικτών για να αντιμετωπίζουν τις απουσίες».
Για το ποιες ομάδες θεωρεί ότι θα παλέψουν για τον τίτλο: «Για μένα ο Ολυμπιακός, ο Διαγόρας, ο Απόλλων Λάρισας και ο Καραϊσκάκης είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο. Η Πύδνα με εξέπληξε σήμερα με την ισοπαλία που έφερε με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Κοντά σ’ αυτές, που ανέφερα, είναι και η Νίκη, που έχει νεανικό ρόστερ και μπορεί να συνεχίσει. Αυτό φαίνεται αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις