Ξηροφώτος: «Είχαμε και τύχη»

Θετικό αποτέλεσμα χαρακτήρισε ο Στέφανος Ξηροφώτος την ισοπαλία στο Βατάν απέναντι στον Διαγόρα Σεβαστής, αν και η ομάδα του μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη. Ο κυανόλευκος τεχνικός τόνισε πως όταν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις είναι καλό να μην το χάνεις κι αυτό συνέβη σήμερα απέναντι σε μία δυνατή ομάδα που είχε το απόλυτο της έδρας της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Ο Διαγόρας Σεβαστής ήταν στη 2η θέση, είχε το απόλυτο στην έδρα του και είναι μία ομάδα που δίκαια πρωταγωνιστεί. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε έναν στόχο να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί και σήμερα θέλαμε τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και καλό ποιοτικά, παρόλο που δεν είχε πολλές φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αναπτυχθούν ορθολογικά και είχε γρήγορο ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ καλύτερα η ομάδα της Σεβαστής, μας άσκησε πίεση και σε ορισμένες φάσεις σταθήκαμε τυχεροί. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι αγωνίστηκαν σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο μετά από απραξία ενός μήνα. Τα έδωσαν όλα και πήραμε ένα πολύ σημαντικό βαθμό που θα μας βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά ώστε να μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θα επιστρέψουν και οι δύο τιμωρημένοι (Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης) και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Σεβαστής και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».

Για το αν θεωρεί θετικό αποτέλεσμα την ισοπαλία

«Όταν παίζεις εκτός έδρας ο πρώτος στόχος είναι να κρατήσεις το ‘’μηδέν’’ στην άμυνα. Από ‘κει και πέρα ποντάρεις ότι θα έχεις τις ευκαιρίες να κάνεις ένα γκολ. Έτσι έγινε και σήμερα. Είχαμε δύο περιπτώσεις που ο αντίπαλος τερματοφύλακας πρόλαβε στην κόψη του ξυραφιού τον Μαλακασιώτη. Εκεί θα μπορούσε να γίνει είτε γκολ, είτε να κερδίσουμε την κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα. Τουλάχιστον όταν δεν μπορείς να κερδίσεις είναι καλό να μην χάνεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις