Απάντηση προπονητή ΑΕΒΔ Π. Λότφι στη Δ.Ε Ολυμπιακού

Από τον κ. Π. Λότφι, προπονητή μπάσκετ της ΑΕΒΔ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: “Με έκπληξη παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύματα-καταγγελίες της Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου που προσπάθησαν μάταια να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα γύρω από το πρόσωπο μου με δηλώσεις ειρωνικές, προσβολές και ύβρεις που ξεπερνούν κάθε ίχνος ηθικής…

…Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε παραχώρηση ώρας στο ΕΑΚ από τον σύλλογο της ΑΕΒΔ προς την Ολύμπια αλλά επρόκειτο για προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας δυο τμημάτων για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους.
Απορώ πραγματικά γιατί η καταγγελία τους με αντιμετώπισε με μνημειώδεις ψευδείς συκοφαντικές και ανακριβείς δηλώσεις, με στόχο να με προσβάλει προσωπικά καθώς και τα σωματεία που προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Στράφηκαν με τόση επιθετικότητα δημόσια εναντίον μου τη στιγμή που μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ήταν παρόντα στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου, χωρίς να μας εκφράσουν επιτόπου την ενόχλησή τους. Αντίθετα μας χαιρέτησαν πρόσχαρα και αποχώρησαν, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Κάθε δραστηριότητα μας βιντεοσκοπείται και αποδεικνύει όλα τα παραπάνω καθώς και οι παριστάμενοι γονείς στο γήπεδο. Πιστεύω πως τις έδρες δεν τις κάνουν δυο μπασκέτες και ένα παρκέ αλλά οι φίλαθλοι και οι αθλητές.
Το οξύμωρο του γεγονότος είναι πως φιλικά παιχνίδια γίνονται συνέχεια σε έδρες αντιπάλων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από ανδρικά, γυναικεία και παιδικά τμήματα της πόλης μας. Τι να πουν και οι ομάδες που έχουν κοινή έδρα ή οι ομάδες εθνικών κατηγοριών που παραχωρούν ώρα στα φιλοξενούμενα σωματεία που διαμένουν στην πόλη τους μια ημέρα πριν τον αγώνα;
Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει τόση ανησυχία, αφού αγωνιστικά η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως αποδείχτηκε και στο εν λόγω παιχνίδι, είναι αρκετά ισχυρή, ήταν το φαβορί από την αρχή, όπως δήλωσα δημόσια, κέρδισε δίκαια το παιχνίδι και δίκαια θα ανεβεί κατηγορία. Δε χρειαζόταν τέτοιου τύπου ύβρεις και συκοφαντία για χάρη δημιουργίας κλίματος, δε βοηθούν το άθλημα και αδικούν την προσπάθειά σας.
Όσο για τα περί προδοσίας και διαφόρων άλλων προσβλητικών προσδιορισμών προς το πρόσωπο μου θα έπρεπε χρησιμοποιείτε πιο προσεκτικά όρους δυσφημιστικούς, οι οποίοι μου δίνουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να προβώ σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω, επειδή εγώ προσωπικά και τα σωματείο που υπηρετώ, χτίζουμε την ιστορία σε επίπεδο αθλητισμού και πολιτισμού, ώστε να ασχοληθούμε με τους αντιπάλους μας. Επέλεξα να αποκαταστήσω την αλήθεια με δημόσια δήλωση, γιατί φίλοι του μπάσκετ της πόλης μας και όχι μόνο, που γνωρίζουν από ιστορία και προσφορά στη γυναικεία καλαθοσφαίριση, είναι όντως αυστηροί κριτές.

Πάρις Λότφι
Προπονητής Καλαθοσφαίρισης”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις