Ν. Τσεκούρας: Ο Ολυμπιακός πρέπει να δημιουργήσει το δικό του μουσείο (photos)

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, στην ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης αρχειακού υλικού του συλλόγου, τόνισε πως έγινε πραγματικός αγώνας για την συλλογή των τροπαίων, των φωτογραφικών και γενικά του αρχειακού υλικού, ενώ ευχήθηκε άμεσα ο Ολυμπιακός να αποκτήσει μόνιμο χώρο, όπου θα γίνει το μουσείο του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Τσεκούρας: «H εκδήλωση έχει σκοπό την παρουσίαση του αρχειακού υλικού και των τροπαίων του Ολυμπιακού Βόλου και είναι μέρος των εκδηλώσεων του εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.
Έγινε μια προσπάθεια και ένα νέο ξεκίνημα που πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιήσει στο μέλλον, όσους προσφέρουν σ’ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, είτε ως παράγοντες, είτε ως αθλητές, είτε σαν φίλαθλοι, ώστε να συγκεντρώνεται το αρχειακό υλικό και τα τρόπαια όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού Βόλου, για κάθε αγωνιστική περίοδο, για να υπάρχει η συνέχεια της ιστορίας του.
Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώνεται να βρει την μόνιμη στέγη του, επιτέλους ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να δημιουργήσει σε μόνιμο χώρο το δικό του μουσείο, που θα στεγάσει την πολύχρονη ιστορία του.
Πιστεύαμε, ότι με την ανακοίνωση της έκθεσης πολλοί παράγοντες αθλητές και φίλαθλοι θα ανταποκρίνονταν, ώστε να συγκεντρώσουμε περισσότερο υλικό αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους του Ολυμπιακού Βόλου.
Η βοήθεια όμως που είχαμε ήταν από πολύ λίγους για το μέγεθος του συλλόγου, κυρίως από παλαιότερους παλαίμαχους και λίγους φιλάθλους και αυτό δεν το λέμε με παράπονο, αλλά με προβληματισμό.
Μας ήταν αδιανόητο να το πιστέψουμε, όταν ανακαλύψαμε, ότι τα κύπελλα που κατέκτησαν με κόπο και ιδρώτα και για τα οποία πάλεψαν ποδοσφαιριστές, αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ, πανελλήνιας αναγνώρισης, που σηματοδοτούσαν πρωταθλήματα, βρίσκονταν στοιβαγμένα σε κουτιά, σε βρώμικες αποθήκες, μέσα σε λάσπες, παρατημένα να σκουριάζουν.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι μόνο αυτό το αρχειακό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλα, λείπουν τρόπαια και διακρίσεις από ανόδους της ομάδας μας, λείπουν στιγμές θριάμβων που στιγμάτισαν την πολύχρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου.
Τι παρουσιάζουν οι μεγάλοι σύλλογοι στα μουσεία τους σε όλο τον κόσμο; Τα τρόπαια, τους τίτλους, τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνιστήκαν για τα πιστεύω του συλλόγου και έδωσαν δόξα και αίγλη στον σύλλογο.
Τι παραδείγματα θα δώσουμε στα νέα παιδιά του Ολυμπιακού Βόλου και ποιους θα θυμούνται και θα θέλουν να μοιάσουν αύριο, όταν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε το ελάχιστο, δεν σεβόμαστε την ιστορία μας δεν αναδεικνύουμε με τις ενέργειες μας το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου, απέχουμε συστηματικά από κάθε προσπάθεια που γίνεται και αδιαφορούμε για την συνέχεια της λειτουργίας του συλλόγου που όλοι λέμε ότι αγαπάμε;
Τι σημαίνει άλλωστε ότι αγαπώ και υποστηρίζω έναν σύλλογο; Τον αγαπώ μόνο όταν είναι στη Σούπερ Λιγκ και όταν από λάθη ή συγκυρίες πέφτει κατηγορία αποφασίζω να υποστηρίξω άλλη ομάδα;
Όχι βέβαια. Έναν σύλλογο τον αγαπάς και τον στηρίζεις, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία παίζει. Τον αγαπάς γιατί μ’ αυτόν μεγάλωσες, γέλασες, έκλαψες, γιατί έχεις αναμνήσεις και πρότυπα, γιατί τον έχεις ακολουθήσει για αγώνες, όχι μόνο στα σαλόνια άλλα και στα χωριά, γιατί έχει γίνει ένα κομμάτι από τη ζωή σου.
Αυτό για μας είναι το πρότυπο του αγνού φιλάθλου ενός συλλόγου και όχι αυτός που πηγαίνει από ομάδα σε ομάδα, μόνο όταν είναι σε μεγάλες κατηγορίες.
Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε ότι από σήμερα θα γίνει μια καινούργια αρχή.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τέτοια μεγάλη δυναμική και απήχηση σε όλη την Ελλάδα, που για πολλά ακόμη χρόνια θα μεγαλουργεί σε όλα τα επίπεδα.
Πρέπει όσοι επιθυμούν να έχουν την τιμή και την ευθύνη διοίκησης αυτού του μεγάλου σωματείου να συνεχίσουν την προσπάθεια, ώστε να διαφυλάξουν αυτό το υλικό που δείχνει το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου και που αποτελεί το θεμέλιο για ακόμη ποιο ένδοξο μέλλον. Εμείς κάναμε την αρχή.
Η επόμενη εκδήλωση για τα 80 του συλλόγου, θα είναι το μνημόσυνο που θα γίνει το Σάββατο 13 Μάϊου 2017 και ώρα 9.30 στο Άγιο Δημήτριο Βόλου στη Νέα Δημητριάδα, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βόλου και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, για όλους τους παράγοντες αθλητές προπονητές και φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου που έφυγαν από κοντά μας».

 

 
 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις