Επιβλητικός ο Απόλλων Λάρισας, 3-0 την Ιστιαία

Ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στη Football League έκανε ο Απόλλων Λάριρισας

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη δείχνει συνέπεια στο ραντεβού με το πεπρωμένο και υποτάσσοντας με 3-0 την ΑΕ Ιστιαίας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας περιμένει μέχρι την επόμενη αγωνιστική για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου και κατ’ επέκταση της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Ματίας Μανσάνο στο 37′ με το 6ο του φετινό γκολ ερχόμενος τον Γενάρη στην ομάδα της Λάρισας έδειξε τον δρόμο, ο Διβανές στο 72′ με το 9ο γκολ του φέτος και ο Σκούπρας στο 85′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Απόλλων Λάρισας προπορεύεται στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά από αυτή τη νίκη φτάνοντας αισίως τους 67 βαθμούς, ενώ τον ακολουθεί πολύ πιο πίσω η ΑΕ Καραϊσκάκης με 60 βαθμούς (νίκησε σήμερα με 2-1 τον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας), τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λάρισας θέλει 2 βαθμούς σε τρία παιχνίδια (υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Άρτα) και έχει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας, με νίκη να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Κλειστό» ματς στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕ Ιστιαίας να αναλώνεται σε παθητικό ρόλο θέλοντας κυρίως να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου παρά να δημιουργήσει. Ο Απόλλωνας όμως με το παιχνίδι υπομονής κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου 45αλέπτου και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στο γκολ του Μανσάνο.

Παράλληλα, στο δεύτερο ημίχρονο οι άνθρωποι του Απόλλωνα τρόμαξαν με φίλαθλο που έχασε τις αισθήσεις του στις κερκίδες του γηπέδου της Φιλιππούπολης όμως δεν υπήρξε κάτι ανησυχητικό καθώς μετά την μεταφορά με φορείο έξω από το γήπεδο, ο ίδιος κύριος ανέκτησε τις αισθήσεις του. Στο αγωνιστικό σκέλος οι Διβανές και Σκούπρας υπέγραψαν τη νίκη της ομάδας της Λάρισας μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η πρώτη στιγμή σημειώθηκε στο 5′ με τον Πέντα να εκτελεί κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Μηνάς πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι που βρισκόταν ο Βασίλης Σαχινίδης, όμως ο επιθετικός του Απόλλωνα δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι με αποτέλεσμα η μπάλα να βγει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Μάλτζαρη.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα δυνατών μονομαχιών και πολλών διακοπών οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια. Στο 27′ σημειώθηκε το πρώτο σουτ για την Ιστιαία από τον Στεργίου από τον άξονα έξω από τη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Απόλλωνας είχε τεράστια ευκαιρία στο 28′ όταν ο Βασίλης Σαχινίδης βρέθηκε «φάτσα» με τον Μάλτζαρη, όμως ο Λαρισαίος κίπερ τον νίκησε και κράτησε το 0-0.

Το γκολ ήρθε στο 37′. Από τα δεξιά ο Σουλίδης έκανε τη συρτή σέντρα συρτή, οι αμυντικοί της Ιστιαίας έδιωξαν ασταθώς, με τον Ματίας Μανσάνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και σε δεύτερο χρόνο να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε με δύο τέρματα προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως στο 42′ ο Σάββας που έκανε την σέντρα από δεξιά στην «καρδιά» την περιοχής, είδε τον Μανσάνο να αστοχεί με κεφαλιά ανενόχλητος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με τον Απόλλωνα να καταφέρνει στο 71′ να «κλειδώσει» τη νίκη. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σαχινίδης «έσπασε» αριστερά στην περιοχή για τον Πέτρο Διβανέ, ο οποίος με διαγώνιο συρτό σουτ έγραψε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 76′ να πετύχει και τρίτο τέρμα όμως ο Μάλτζαρης έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 85′, όταν ο Διβανές έβγαλε την ασίστ στον Σκούπρα που από θέση τετ-α-τετ νίκησε τον Μάλτζαρη κάνοντας το 3-0. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για την ΑΕ Ιστιαίας όπου η κεφαλιά ψαράκι του Στεργίου μέσα από τη μικρή περιοχή, αποκρούστηκε από την Σταυράκη που έπεσε σωστά στη δεξιά γωνιά του.

Απόλλων Λάρισας (Θεοδόσης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Μηνάς, Πέντα (31′ Διβανές), Σαχινίδης, Σουλίδης(77′ Καμπέρης), Μανσάνο (72′ Σκούπρας).

A.Ε. Ιστιαίας (Αποστόλης Παπανικολάου): Μάλτζαρης, Μπουλγκουρίδης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Γιαννάκης, Στασινόπουλος, Στεργίου, Γεωργιάδης(86′ Μακρής), Ίβιτς (77′ Χαραλαμπίδης), Ηλιόπουλος(77′ Φυσαράκης), Αλεξίου.

Διαιτητής: Πανυτσίδης. (Κοζάνης). Βοηθοί: Σταφύλας, Αλεξόπουλος (Τρικάλων).

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις