Αρχή με πλεονέκτημα έδρας για Ο.Υ.Κ.Β. και Νίκη στα πλέι άουτ της Α2 πόλο

Πλεονέκτημα έδρας θα έχουν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ της Α2 πόλο ο Ο.Υ.Κ.Β. και η Νίκη, αφού τα παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου. Οι υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές θα διεξαχθούν στην Αθήνα το τριήμερο 14-16 Ιουλίου.

Στα πλέι άουτ της Α2 Εθνικής κατηγορίας στην υδατοσφαίριση μετέχουν οκτώ ομάδες, αυτές που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 των δύο ομίλων της κανονικής περιόδου. Θα παίξουν όλοι με όλους και την παραμονή θα πανηγυρίσουν οι μισές από τις συμμετέχουσες.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος ορισμένες ομάδες έχουν μπόνους βαθμών, βάσει της θέσης που πήραν στην κανονική περίοδο, δηλαδή οι πέμπτες ξεκινούν με +3, οι έκτες με +2, οι έβδομες με +1, ενώ οι όγδοες ξεκινούν από το μηδέν.
Βάσει των παραπάνω η βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι ομάδες στη διαδικασία των πλέι άουτ είναι η εξής: Ν.Ε. Πατρών 3, Περιστέρι 3, Ο.Υ.Κ.Β. 2, Ιωνικός 2, Μίλων 1, Ν.Ο. Ρεθύμνου 1, Νίκη 0, Νηρέας Χαλ. 0.
Φυσικά στόχος όλων είναι να πάρουν μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ώστε να καταταγούν στις θέσεις 9-12 της κατηγορίας, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό. Όσες δεν τα καταφέρουν θα καταταγούν στις θέσεις 13-16 και τη νέα σεζόν θα παίξουν στη Β’ Εθνική.
Όπως είναι φυσιολογικό το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό και με δεδομένη τη θέληση της ΚΟΕ οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να γίνουν στην Αθήνα (κάτι που ευνοεί τους Περιστέρι, Ιωνικό, Μίλωνα, Νηρέα Χαλανδρίου), έγινε μάχη μεταξύ των ομάδων της περιφέρειας για τη φιλοξενία των τριών πρώτων αγωνιστικών.
Η λογική επιλογή θα ήταν ο Βόλος λόγω της συμμετοχής δύο ομάδων του στη διαδικασία (Ο.Υ.Κ.Β. και Νίκη), ενώ το Ρέθυμνο αποκλείστηκε εξ αρχής λόγω απόστασης. Όμως τη διοργάνωση ζήτησε και η Πάτρα για λογαριασμό της ΝΕΠ και τελικά έγινε κλήρωση.
Ο Βόλος ευνοήθηκε και έτσι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο «Ιάσων Ζηργάνος» στις 17-18 Ιουνίου. Ο Ο.Υ.Κ.Β. θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Νηρέα Χαλανδρίου, Περιστέρι και Μίλωνα, ενώ η Νίκη τους Περιστέρι, Μίλωνα και Ν.Ε. Πατρών. Στόχος και των δύο ομάδων του Βόλου είναι να κάνουν το «τρία στα τρία», ώστε να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες για την παραμονή τους.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των τριών πρώτων αγωνιστικών στο κολυμβητήριο του Βόλου:

1η αγωνιστική
Ν.Ε. Πατρών-Ρέθυμνο
Νίκη-Περιστέρι
Ιωνικός-Μίλων
Ο.Υ.Κ.Β.-Νηρέας Χαλ.

2η αγωνιστική
Ν.Ε. Πατρών-Ιωνικός
Ρέθυμνο-Νηρέας Χαλ.
Περιστέρι-Ο.Υ.Κ.Β.
Μίλων-Νίκη

3η αγωνιστική
Νηρέας Χαλ.-Περιστέρι
Ο.Υ.Κ.Β.-Μίλων
Ιωνικός-Ρέθυμνο
Νίκη-Ν.Ε. Πατρών

Τα πλέι οφ
Στα πλέι οφ έχουμε δύο νέους ομίλους των τεσσάρων ομάδων, αλλά και εδώ με βαθμολογικό μπόνους για όσες τερμάτισαν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο. Τα γκρουπ που προέκυψαν, αλλά και οι βαθμοί με τους οποίους αρχίζει κάθε ομάδα έχουν ως εξής:
1ος όμιλος: Νηρέας Γέρακα 3, Ν.Ο. Χανίων 2, Γ.Σ. Ηλιούπολης 1, Α.Ε. Χαϊδαρίου 0.
2ος όμιλος: Απόλλων Σμύρνης 3, Ν.Ο. Χαλκίδας 2, Ηλυσιακός 1, ΟΦΗ 0.
Οι δύο πρώτοι συνεχίζουν στην τελική φάση. Εκεί θα παίξουν χιαστί (στις δύο νίκες) για την πρόκριση στον τελικό και την άνοδο στην Α1. Από κει και πέρα θα γίνουν κανονικά και οι αγώνες κατάταξης για τον πρωταθλητή, την 3η, 5η και 7η θέση.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»