Β. Μπακαλιάνος: Το Διαιτητικό περιορίστηκε στα αγωνιστικά οφέλη

Ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπακαλιάνος, ο οποίος παρέστη χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ως δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου στην υπόθεση της προσφυγής κατά του ΝΠΣ «Βόλος» να μην συμμετάσχει η παραπάνω ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μίλησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico».

Τόνισε πως το Δικαστήριο περιορίστηκε στ αγωνιστικά οφέλη και παρουσιάστηκε συγκρατημένος ως προς την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται άμεσα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπακαλιάνου:
«Το σωστό είναι να μην μιλάμε πριν την έκδοση μιας απόφασης. Το μοναδικό που μπορώ να σας πω είναι, ότι αυτό που κατάλαβα τόσο εγώ, όσο και ο κ. Παπαπέτρος, ήταν ότι οι δικαστές περιορίστηκαν στα αγωνιστικά οφέλη. Τι είναι αγωνιστικό όφελος και πως νοείται το αγωνιστικό όφελος. Κι όταν μια ομάδα είναι σε Γ’ Εθνική κατηγορία και πηγαίνει ξανά στην Γ’ Εθνική. Ουσιαστικά εκεί εστίασε το Διαιτητικό Δικαστήριο.
Εμείς προσκομίσαμε όλα τα έγγραφα, κάναμε την προσφυγή, καταθέσαμε προτάσεις και υπομνήματα, ειπώθηκαν και αναδείχθηκαν τα επιχειρήματά μας κατά τη διαδικασία του Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Η άποψη και των δύο ομάδων είναι (σ.σ. Ολυμπιακού και Νίκης), ότι έρχεται στο Βόλο μια ομάδα που έχει αγωνιστικό όφελος. Εμείς το αγωνιστικό όφελος το αιτιολογήσαμε με αποδεικτικά μέσα, με τα έγγραφα τα οποία προσκομίσαμε. Δημόσια έγγραφα τα οποία έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Όταν μια ομάδα έρχεται στο Βόλο και παίρνει γήπεδο, γίνονται ανακαινίσεις, εγκαταστάσεις και όλα αυτά δημοσιεύονται στη Διαύγεια, η άποψή μας είναι ότι αυτό είναι αγωνιστικό όφελος. Πώς να μην είναι αγωνιστικό όφελος, όταν μια ομάδα εδρεύει στο Κίτρος με 1500 κατοίκους και ξαφνικά έρχεται σε μία πόλη, η οποία αποτελείται από 144.000 κατοίκους.
Η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο μπορεί να βγει σήμερα, μπορεί και αύριο Πέμπτη. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο τρόπος που ήταν όλη η διαδικασία, ίσως να επιχειρείται να διασωθεί το κύρος της απόφασης που είχε λάβει η ΕΠΟ, με την προσωρινή -τότε- διοικούσα επιτροπή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις