Eurobasket: Η ώρα των προημιτελικών

Μετά από μερικούς συναρπαστικούς αγώνες στη φάση των «16», το Eurobasket μπαίνει πλέον στην… τελική και πιο ενδιαφέρουσα ευθεία του! Οι οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά θα τα δώσουν όλα στο παρκέ του «Σινάν Ερντέμ» ώστε να κερδίσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τα προημιτελικά να ξεκινούν σήμερα (12/9).

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι (18:45, ΕΡΤ2), η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία, σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Η «Ρόχα» μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Τουρκία (73-56), ωστόσο έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά και μοιάζει να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αντίθετα, η Γερμανία ήρθε από το… πουθενά και με ηγέτη τον Ντένις Σρέντερ έστειλε σπίτι της την Γαλλία (84-81), διεκδικώντας έτσι την είσοδο στα ημιτελικά.

Στη συνέχεια και στις 21:30 (ΕΡΤ2), η αήττητη Σλοβενία διασταυρώνει τα ξίφη της με την Λετονία, σε ένα παιχνίδι που χαρακτήριζεται απόλυτα ως… fun to watch. Οι δύο ομάδες παίζουν ωραίο μπάσκετ και δείχνουν έτοιμες για μία μεγάλη διάκριση, κάτι που θα δώσει τον χαρακτήρα του ντέρμπι στην αναμέτρηση. Οι Σλοβένοι στηρίζουν πολλά στην τριάδα των Γκόραν Ντράγκιτς, Λούκα Ντόντσιτς και Άντονι Ράντολφ, ενώ οι Λετονοί έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο ισχυρά και ιδανικά σύνολα της διοργάνωσης, από το οποίο ξεχωρίζει ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο Γιάνις Τίμα αλλά και ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

12/9
18:45 Γερμανία – Ισπανία
21:30 Σλοβενία – Λετονία

13/9
18:45 Ελλάδα – Ρωσία
21:30 Ιταλία – Σερβία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις