Δύο νεκροί και επτά τραυματίες από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε χθες στις 9.40 το βράδυ, 200 μέτρα από το χωριό Άνδεδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ τα θύματα είναι ηλικίας 39 και 50 ετών. Από τους επτά τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται και η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή, οι δυο είναι πολυτραυματίες και ένας διασωληνωμένος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.
Η αμαξοστοιχία (I/C58) με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όταν για άγνωστο λόγο εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο και στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίσμα του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές το οποίο και διαπέρασε.
Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, και της πυροσβεστικής αλλά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, τα αίτια της οποίας θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα.
«Έχουμε ζητήσει να έρθουν μηχανικοί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί υπάρχει το θέμα της οικίας. Όταν απομακρυνθεί το τρένο θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα», τόνισε.
Ερωτηθείς για το εάν υπήρχε κάποια ενημέρωση για προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «ποτέ ο ΟΣΕ δεν ενημέρωσε κανέναν φορέα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο» και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση διερεύνηση των αιτιών.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις