Ποιες ομάδες πάνε Μουντιάλ, ποιες είναι οι εκκρεμότητες

Η φάση των ομίλων της προκριματικής διαδικασίας του ευρωπαϊκού τομέα για το Μουντιάλ της Ρωσίας ολοκληρώθηκε, με το «παζλ» να συμπληρώνεται και να απομένουν τα τελευταία κομμάτια, που θα κλείσουν το γκρουπ των εκπροσώπων της «Γηραιάς Ηπείρου» στην παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Αυτά θα προκύψουν από τα μπαράζ, που θα διεξαχθούν στις 9 και στις 14 Νοεμβρίου, με την Ιταλία, την Κροατία, την Ελβετία και τη Δανία να συνθέτουν το γκρουπ των «ισχυρών» και την Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Β. Ιρλανδία και τη Σουηδία αυτό των «ανίσχυρων». Η κλήρωση γι’ αυτά τα play-off θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου.
Από την Ευρώπη προκρίθηκαν οι Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Σερβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισλανδία και η οικοδέσποινα Ρωσία.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των ευρωπαϊκών ομάδων, το «παρών» στη Ρωσία θα δώσουν ως επιτυχόντες από τα δικά τους αντίστοιχα προκριματικά οι εξής χώρες: Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Αίγυπτος, Ιράν, Ιαπωνία, Μεξικό, Νιγηρία, Παναμάς, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Ουρουγουάη, 3 ακόμα αφρικανικές χώρες, που θα προκύψουν από προκριματική φάση το Νοέμβριο και οι νικητές των ζευγαριών Ονδούρες-Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία-Περού.
Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το τουρνουά θα διεξαχθεί στο διάστημα 14 Ιουνίου-15 Ιουλίου 2018.
Ας δούμε την «ταυτότητα» των Ευρωπαΐων εκπροσώπων, τις παρουσίες τους σε τελική φάση διοργάνωσης και τις καλύτερες επιδόσεις τους.