Στην καλύτερη πεντάδα της 16ης αγωνιστικής ο Παπακώστας της Νίκης Βόλου

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, και το basketa.gr, όπως κάθε φορά επέλεξε την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά. Η θέση “5” της πεντάδας του 1ου ομίλου, δικαιωματικά πήγε στον Φάνη Παπακώστα της Νίκης Βόλου.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βαγγέλης Βαρίτης (Ιωνικός Ιωνίας)

Είναι σημαντικό να βλέπεις εξαιρετικά ταλαντούχους αθλητές να παίρνουν τα ηνία σε μία ομάδα, και μάλιστα σε παιχνίδια όπου το… τσαγανό είναι προαπαιτούμενο. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφερθούμε ιδιαίτερα στον εν λόγω γκαρντ, ο οποίος στα 22 του χρόνια είναι αυτός που κατευθύνει τον Ιωνικό Ιωνίας, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές σε μία σημαντική επικράτηση κόντρα στην Νικόπολη στην παράταση, με 21 πόντους και δύο τρίποντα, όντας και από αυτούς που «σάλπισαν» την αντεπίθεση για να πάει το ματς στην παράταση. Ο Βαγγέλης Βαρίτης, δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ένας από τους καλύτερους νεαρούς αθλητές του πρωταθλήματος.

2) Δημήτρης Γεωργίου (ΑΓΣΙ)

Πρόκειται για άλλον ένα από τους κορυφαίους ταλαντούχους παίκτες για φέτος στη Γ’ Εθνική. Το επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά στον αγώνα με τους Ίκαρους Τρικάλων, όπου πέτυχε συνολικά 24 πόντους και οδήγησε τον ΑΓΣΙ σε ένα αποτέλεσμα που χρειαζόταν απαραίτητα, ώστε να μην χάσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Πολλά στην φετινή προσπάθεια της ομάδας, άλλωστε, αποδίδονται σε όσα έχει κάνει ο Δημήτρης Γεωργίου στο παρκέ.

3) Γρηγόρης Μυστηλιάδης (Ζέφυρος)

Είναι ένας από τους παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας που έχουν φάει… με το κουτάλι παιχνίδια σαν αυτό με τον Φαίακα Κέρκυρας. Η ποιότητά του και οι παραστάσεις που διαθέτει, είναι τα στοιχεία που μίλησαν για το θρίαμβο του Ζεφύρου κόντρα στους Επτανησίους, τελειώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους και τρία τρίποντα. Ο σύλλογος της Ανατολικής Ακτής του Θερμαϊκού διάγει μία εξαιρετική αγωνιστικά περίοδο και η, εν γένει, εκ νέου εξαιρετική του πορεία στον όμιλο, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Γρηγόρη Μυστηλιάδη.

4) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Εύαθλος)

Αποτελεί άλλον έναν παίκτη, που έχει στηρίξει τα μέγιστα την εντυπωσιακά ανοδική πορεία που διαγράφει ο Εύαθλος, περνώντας με άνεση και από την έδρα της ΓΕ Αγρινίου. Οι Αιτωλοακαρνανοί δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, βλέποντάς τον να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ με 22 πόντους και ένα τρίποντα, κερδίζοντας ουκ ολίγες «μάχες» και μαζί τη… σκυτάλη από τον Τσελέκη, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε επίσης αποδείξει πως η ομάδα του Πολυκάστρου δεν είναι απλά «ομάδα του Ημερίδη». Αυτό είχε τονίσει, άλλωστε, και ο τελευταίος στη συνέντευξή του στο Basketa.gr, με τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο να είναι άλλο ένα παράδειγμα.

5) Φάνης Παπακώστας (Νίκη Βόλου)

Είναι πραγματική απόλαυση να τον βλέπεις στην ηλικία των 40 ετών (τόσα κλείνει φέτος), να αποτελεί τον κυρίαρχο στις δύο ρακέτες σε σχεδόν κάθε αγώνα της Νίκης Βόλου. Αποτέλεσε ένα μεγάλο «στήριγμα» για τον Σάκη Κουτίνα, «φορτώνοντας» με 17 πόντους το καλάθι της Πτολεμαΐδας, για να πάρει ένα πολύτιμο «διπλό» η ομάδα του, όπως αποδείχθηκε από το συνδυασμό αποτελεσμάτων στην αγωνιστική. Ο Φάνης Παπακώστας, άλλωστε, επιβεβαιώνει επάξια την άποψη πως η ηλικία είναι… μόνο ένας αριθμός.

Προπονητής: Βασίλης Τσολάκης (Εύαθλος)

Το να καταφέρνεις ένα γήπεδο, για το οποίο απεγνωσμένα περιμένεις την ανταπόκριση του κόσμου (κάτι που είπε και ο ίδιος στο Basketa.gr), να το μετατρέπεις σε… πραγματική έδρα, είναι ίσως το πιο σπουδαίο που μπορείς να πετύχεις, μαζί με όσα σχέδια μπορεί να έχεις σαν σύλλογος. Ο Ζέφυρος, μετά την Νίκη Βόλου, υπέταξε και τον Φαίακα Κέρκυρας, με τους παίκτες του να βάζουν «χειροπέδες» σε ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο και να παίρνουν μία νίκη, που τους φέρνει ακόμη και σε «τροχιά» τετράδας. Άλλο ένα ματς, που προετοιμάστηκε και διαχειρίστηκε εξαιρετικά από τον προπονητή του, Βασίλη Τσολάκη.

2ος όμιλος Βορρά

1) Ηλίας Καλπαξίδης (ΜΕΝΤ)

Η ομάδα του δυσκολεύτηκε ίσως παραπάνω από όσα περίμενε από τον Κένταυρο, για να βγει εκείνος μπροστά. Με 21 πόντους, οδήγησε τη ΜΕΝΤ τελικά στο θετικό αποτέλεσμα, γλιτώνοντας πιθανό «έμφραγμα», αφού στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ από την αξιοπρεπέστατη ομάδα της Καλλικράτειας. Τη στιγμή που έπρεπε, επομένως, ο Ηλίας Καλπαξίδης ήταν παρών για τους Θεσσαλονικείς, βοηθώντας και στην κάλυψη όσων απωλειών είχαν.

2) Μιχάλης Μύθιλλος (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο ταλαντούχος γκαρντ… εκ Κύπρου ορμώμενος, προκειμένου να σπουδάσει στη συμπρωτεύουσα, είναι ένα από τα «λαχεία» που έχει τραβήξει φέτος ο Απόλλων και γι’ αυτό βρίσκεται στην πεντάδα μας. Με τους 18 πόντους του με τρία τρίποντα, ήταν καθοριστικός στην καθυπόταξη της ΧΑΝΘ, σε ένα ακόμη αποτέλεσμα που βοηθά το σύλλογο της Καλαμαριάς να αποφύγει αρκετές σκέψεις που έχουν να κάνουν με την αποφυγή του υποβιβασμού. Το… θράσος του Μιχάλη Μύθιλλου τον οδήγησε σε μία εμφάνιση, που μπορεί να σημαίνει πολλά στο τέλος της χρονιάς.

3) Γιώργος Γκύζης (Μαντουλίδης)

Πρόκειται για ακόμη έναν νεαρό αθλητή, ο οποίος είναι γνωστός για τις κλήσεις του στις μικρές Εθνικές και, φυσικά, ως ακόμη ένα μεγάλο «προϊόν» του μεγάλου σχολείου του Μαντουλίδη. Ξεχώρισε ανάμεσα στους πολλούς πρωταγωνιστές του θριάμβου κόντρα στον Πολύγυρο με 13 πόντους και δύο τρίποντα, για να πάρει στο τέλος η ομάδα του ένα αποτέλεσμα που μπορεί να σημαίνει… μέχρι και τα πάντα για τη σωτηρία, αν σκεφτούμε πως ήττα από ομάδες της «ουράς» δε θα κάνει κάθε Κυριακή η ομάδα της Χαλκιδικής. Κάπως έτσι, η απόδοση του Γιώργου Γκύζη αποκτά «διπλή» αξία.

4) Σωκράτης Βούλγαρης (Μακεδονικός)

Έχουμε μιλήσει για την επιρροή αρκετών παικτών στο παιχνίδι του Μακεδονικού, όπως οι Ντισλής, Κουντουρατζόγλου, Κασούρας και Χαλατσής. Καιρός να πούμε και για έναν παίκτη που, πριν από το ματς με τον Αίαντα Ευόσμου αριθμούσε λιγότερους από τέσσερις πόντους ανά παιχνίδι, για να βγει στον «αφρό» και να γίνει ο «παράγοντας Χ» με 11 πόντους και δύο τρίποντα. Το σπουδαίο παιχνίδι του Σωκράτη Βούλγαρη ήταν καθοριστικό, για ένα «διπλό» που μπορεί να μεταφράζεται ακόμη και σε άνοδο.

5) Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Ας αναφερθούμε και σε έναν πολύπειρο παίκτη των εθνικών κατηγοριών, τον οποίο βλέπει κανείς να συνεχίζει να είναι ασταμάτητος στα 32 του χρόνια. Στην άνετη επικράτηση με την ΑΕ Κομοτηνής, έφτασε τους 23 πόντους με δύο τρίποντα, απειλώντας… ποικιλοτρόπως και συνεχίζοντας δυναμικά στην κούρσα των πρώτων σκόρερ του ομίλου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η «κατοστάρα» είχε, μεταξύ άλλων, τη «σφραγίδα» του Θανάση Χολέβα.

Προπονητής: Σάββας Ντολόπουλος (Μαντουλίδης)

Το να ξέρεις να συμφωνείς και να ακολουθείς την πάγια λογική ενός συλλόγου, δείχνοντας μάλιστα να πιστεύεις σε αυτή, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ειδικά, όταν στόχος σου είναι η ανάδειξη νεαρών αθλητών, σε συνδυασμό με το «κυνήγι» αποτελεσμάτων. Οι παίκτες του, όμως, δε… μασάνε από τέτοια, ακόμη κι αν παίζουν με ομάδες κορυφής, με αποτέλεσμα να πάρουν το «σκαλπ» του Πολυγύρου και να πάρουν μία νίκη που μπορεί να αποβεί καταλυτική στο φινάλε, στην προσπάθεια για παραμονή. Για τέτοιου είδους παιχνίδια, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία, ιδίως πνευματικά, και τα εύσημα για την εμφάνιση του Μαντουλίδη στο παρκέ, περνούν φυσικά και στον Σάββα Ντολόπουλο.

basketa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις