“Μάγεψε” ο Ν. Μαγγίτσης στην παρουσίαση των “άθλων” του

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” με την υποστήριξη του ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, για τη παρουσίαση της κατάκτησης των επτά υψηλότερων κορυφών του πλανήτη καθώς και του Βόρειου και Νότιου Πόλου, από τον κορυφαίο Έλληνα αναρριχητή, τον Αγριώτη Νίκο Μαγγίτση στο Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.
Στο κατάμεστο Πορφυρογένειο, ο Νίκος Μαγγίτσης με γλαφυρό τρόπο και με πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, παρουσίασε ένα-ένα τα εκπληκτικά του κατορθώματα, έχοντας κοντά του και αρκετούς από τους συντρόφους του με τους οποίους τα πέτυχε. Στάθηκε ιδιαίτερα στα συναισθήματά του, όταν σήκωνε την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη μας. Ευχαρίστησε όλους όσοι τον συντρόφευσαν στα επικίνδυνα, όσο και περιπετειώδη ταξίδια του, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη γυναίκα του Σόνια Αθανασίου και την οικογένειά του για τη συμπαράστασή τους.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τα 10 χρόνια της ολοκλήρωσης των επτά υψηλότερων κορυφών από τον Αγριώτη αναρριχητή.

Ήταν μια εξαιρετική πράγματι εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες και Αγριώτες, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου και αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην προσωπικότητα του Νίκου Μαγγίτση και στη μεγάλη του προσφορά στον Ορειβατικό Σύλλογο, μα και στην ελληνική αναρρίχηση.

Από τη Δημοτική αρχή παραβρέθηκαν οι κ.κ. Μπέος, Βλιώρας και Γαλάτης.

Εξάλλου, στον εκθεσιακό χώρο του Πορφυρογένειου, για δύο εβδομάδες λειτουργεί για το κοινό Έκθεση υλικού και φωτογραφίας του Νίκου Μαγγίτsη και 3D χαρτών του Σάκη Κατσαντώνη. Την έκθεση μπορούν να την επισκεφθούν και σχολεία, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τα σχολεία της Αγριάς

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις