Γ’ Εθνική: Τα σενάρια παραμονής στο 4ο όμιλο

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ξεκαθάρισαν, κατά κάποιο τρόπο, το θολό τοπίο στην υπόθεση «παραμονή στην κατηγορία» και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα πιθανά σενάρια για τις εμπλεκόμενες ομάδες. Η εντός έδρας ήττα της Θήβας από τον Αστέρα Ιτέας αλλά και η ισοπαλία του Α.Ο. Σελλάνων στο Μαρτίνο έφεραν σε δυσχερή θέση τις δύο ομάδες αλλά και σε θέση ισχύος τον Αμβρυσσέα Διστόμου. Επίσης, ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά ότι δεν αγωνίστηκε σήμερα (24/03), εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Έτσι σώθηκε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός Βόλου

Μετά τη ισοπαλία του ΑΟ Σελλάνων με τον Οπούντιο (2-2), η ομάδα της Καρδίτσας ακόμη και με νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων την τελευταία αγωνιστική φτάνει τους 35 βαθμούς, ενώ «αυτοκτόνησε» σήμερα η Θήβα. Έχασε με 0-2 στο γήπεδό της από τον Αστέρα Ιτέας και έμεινε στους 33 βαθμούς. Ο Ρήγας νίκησε τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα με 0-1 και ανέβηκε στους 34 βαθμούς, που σημαίνει πως ένας από τους Ρήγα και Θήβα, που παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή 1η Απριλίου, δεν μπορεί να φτάσει τους 36 βαθμούς που έχει ο Ολυμπιακός.

Από αουτσάιντερ ακλόνητο φαβορί για παραμονή ο Αμβρυσσέας

Ο Αμβρυσσέας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής καθώς μέχρι και πριν την 24η αγωνιστική ήταν η ομάδα με τις μικρότερες πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία. Η νίκη του στον Αλμυρό, σε συνδυασμό με την ήττα της Θήβας και την ισοπαλία των Σελλάνων στο Μαρτίνο, τον μετέτρεψαν σε ακλόνητο φαβορί για την παραμονή καθώς θέλει τους τρεις βαθμούς στην έδρα του με το Βελούχι ώστε να εξασφαλίσει μία θέση στη Γ’ Εθνική και τη νέα αγωνιστική χρονιά. Με τους τρεις βαθμούς ο Αμβρυσσέας θα φτάσει στους 37 βαθμούς, στους οποίους δεν μπορεί να φτάσει ο Α.Ο Σελλάνων αλλά ούτε και η Θήβα. Στους 37 μπορεί να φτάσει μόνο ο Ρήγας αλλά αυτό σημαίνει πως θα έχει κερδίσει τη Θήβα και την κατηγορία θα έχουν αποχαιρετήσει ο Α.Ο. Θήβα και ο Α.Ο. Σελλάνων.

Τρεις ομάδες θα παλέψουν για τη μία θέση της παραμονής

Εφόσον ο Αμβρυσσέας κερδίσει το Βελούχι στην έδρα του, τρεις ομάδες θα παλέψουν για τη μία θέση που εξασφαλίζει παρουσία στη Γ’ Εθνική και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Αουτσάιντερ ο Α.Ο Σελλάνων, που ελπίζει μόνο σε ισοπαλία στο παιχνίδι Ρήγας – Θήβα και να κερδίσει ο ίδιος τον Αχιλλέα Φαρσάλων στην έδρα του.

Ο Ρήγας Φεραίος συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια του καθώς με νίκη στον τελικό των τελικών με τη Θήβα στο Βελεστίνο, πετυχαίνει ένα θαύμα και παραμένει στην κατηγορία.

Η Θήβα παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις στα τελευταία παιχνίδια και μετά την ήττα από τον Διγενή στην Οιχαλία, ήρθε ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της από τον Αστέρα Ιτέας. Πλέον θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον Ρήγα Φεραίο για να σώσει την παρτίδα. Σώζεται και με ισοπαλία, αρκεί να μην κερδίσει ο Α.Ο. Σελλάνων τον Αχιλλέα Φαρσάλων στο Προάστιο.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Μαρτίου

Οπούντιος Μαρτίνου – ΑΟ Σελλάνων 2-2

Αχιλλέας Φαρσάλων – Ρήγας Φεραίος 0-1

ΓΣ Αλμυρού – Αμβρυσσέας  Διστόμου 0-1

ΑΟ Θήβα – Αστέρας Ιτέας 0-2

ΑΠΟΚ Βελούχι – ΝΠΣ Βόλος 1-5

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 15:00

Νίκη Βόλου – Διγενής Νεοχωρίου

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

 

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:

ΝΠΣ Βόλος 60

Νίκη Βόλου 42

Αστέρας Ιτέας 41

ΓΣ Αλμυρού 40

Ολυμπιακός Βόλου 36

Ρήγας Φεραίος  34

Αμβρυσσέας Διστόμου 34

Θήβα 33

ΑΟ Σελλάνων 32

Διγενής Νεοχωρίου 23

Αχιλλέας Φαρσάλων 20

Οπούντιος Μαρτίνου 16

Βελούχι 6

Η επόμενη (26η) και τελευταία αγωνιστική

Κυριακή 1 Απριλίου, 16:00

ΑΟ Σελλάνων – Αχιλλέας Φαρσάλων

Ολυμπιακός Βόλου – ΓΣ Αλμυρού

Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Θήβα

Αμβρυσσέας Διστόμου – ΑΠΟΚ Βελούχι

Αστέρας Ιτέας – Νίκη Βόλου

Διγενής Νεοχωρίου – ΝΠΣ Βόλος

Ρεπό: Οπούντιος Μαρτίνου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις