Έχασε από τη Ρεάλ και έμπλεξε ο Παναθηναϊκός

Δεν ήταν καλός, έχασε δίκαια και έμπλεξε… Το πλεονέκτημα έδρας στη Ρεάλ έδωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (19/4) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 89-82 στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και με τη σειρά να είναι πλέον στο 1-1.
Οι πρωταθλητές καλούνται πια να πάρουν τουλάχιστον μία νίκη για να κριθεί η πρόκριση σε πέμπτο παιχνίδι στο «σπίτι» τους, αν όχι δύο βέβαια για να τα καταφέρουν επί ισπανικού εδάφους.
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε να έχει μείνει στο +28 της πρώτης αναμέτρησης, ήταν τραγική στον τομέα των ριμπάουντ (18 έναντι 37 των φιλοξενούμενων), με τους Τζέιμς και Πέιν να ξεχωρίζουν με 20 και 13 πόντους αντίστοιχα.
12 πόντους και 5 ασίστ μέτρησε ο Καλάθης, που έχει κάνει σαφώς πολύ καλύτερα παιχνίδια, Ρέγιες, Κάρολ και Τόμπκινς έκαναν τη μεγάλη ζημιά στους «πράσινους» με 18, 17 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό ρυθμό και με πολλά σφυρίγματα από τους διαιτητές, με το «τριφύλλι» να χάνει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (μόλις 7 έναντι 22 των Ισπανών), ωστόσο αυτό δεν του κόστισε από τη στιγμή που η Ρεάλ είχε άποντο τον Ντόντσιτς.
Μόνο ο Ρέγιες ήταν στενά συνδεδεμένος με το καλάθι των γηπεδούχων, ενώ, αντίθετα, οι πρωταθλητές είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, με Πέιν και Ντένμον να δίνουν, απροσδόκητα θα μπορούσε να πει κανείς, πολλές λύσεις.
Έτσι, ο ΠΑΟ, που έβγαλε και πολύ καλές άμυνες, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του +4 (40-36).
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα δεν συνέχισε να αποδίδει καλά στον αμυντικό τομέα, με τους Μαδριλένους να εξακολουθούν να κυριαρχούν στη ρακέτα, ενώ σταδιακά βρήκαν και αρκετά εύστοχα τρίποντα υπό καλές προϋποθέσεις.
Έτσι, στο 30′ το σκορ ήταν 61-68, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά για λίγο και να ισοφαρίζει (68-68) στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, ωστόσο και πάλι έλειψε το καθαρό μυαλό, με επιθέσεις βιαστικές και άστοχες που στοίχισαν.
Η Ρεάλ ήταν ψύχραιμη, ήταν καλύτερη και δίκαια εντέλει έφερε τη σειρά στα ίσα.
Tα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2), Πέιν 13, Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12, Αντετοκούνμπο 5.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10, Ντόντσιτς 8, Ρέγιες 18, Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3), Τέιλορ 8 (1).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις