Ν. Τσεκούρας: Παράρτημα ένα ερασιτεχνικό σωματείο;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» φιλοξενήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας. Αναφέρθηκε στην υπόθεση Κόλα, που είχε θετική κατάληξη για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Νίκος Τσεκούρας στους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο, Δημήτρη Πέγιο και Σάκη Νταφέκα:

Για την υπόθεση Κόλα:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στην εκδίκαση της υπόθεσης του Κλεβί Κόλα, η οποία ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό, αγωνιστικά και οικονομικά, επί τρεις μήνες. Επίσης ταλαιπωρήθηκε και ο ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε με την ομάδα. Τον περασμένο Ιανουάριο αποκτήσαμε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστής για να μας βοηθήσει και έπαιξε μόνο σε τρία παιχνίδια.

Στην αρχή της υπόθεσης ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Μαγνησίας ήταν κατηγορηματικός. Είχε πει τότε, πως με ενημέρωσε, λέγοντας, πως ο ποδοσφαιριστής είναι προπονητής. Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι δεν γνώριζε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ενημερώνεται ο γραμματέας του συνδέσμου προπονητών και στη συνέχεια να ενημερώνει τα μέλη του και να ελέγχει ποιοι παίκτες κατέχουν και ταυτότητα προπονητή. Πως ήταν τόσο σίγουρος, πως ο Κλεβί Κόλα ήταν και προπονητής, τη στιγμή που είχε καταθέσει την ταυτότητά του από το 2016 και δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα; Εμείς κάναμε όλες τις ενέργειες που έπρεπε, επικοινωνήσαμε με την ΕΠΟ, η οποία μας είπε τι έπρεπε να κάνουμε.

Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Ρήγα Φεραίο, με τη διοίκηση του οποίου έχουμε καλές σχέσεις. Κοίταξε τα συμφέροντά του και ίσως και εμείς να κάναμε το ίδιο».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός, πλέον, μπαίνει σε άλλη τροχιά. Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους του Ολυμπιακού, να μην ανησυχούν και να μην λαμβάνουν υπόψη όλα αυτά που ακούγονται περί παραρτημάτων. Ξεχνούν ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ερασιτεχνικό σωματείο. Μήπως έχει να κερδίσει τίποτα ο Ολυμπιακός Πειραιώς από τον Ολυμπιακό Βόλου; Μήπως αγωνιζόμαστε στην ίδια κατηγορία; Γιατί να υπάρχει αυτή η μιζέρια και η γκρίνια; Ζητήσαμε να μας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους, σε επίπεδο Ακαδημιών, υλικών, ανταλλαγή απόψεων και να υπάρξει μια συνεργασία. Είναι κακό να συνεργαστούμε;

Ο Ολυμπιακός, όταν θα γίνει ΠΑΕ, θα αποκτήσει μετοχολόγιο και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν, εάν θέλουν να είναι φιλικά προσκείμενοι σε κάποια ομάδα ή μόνοι τους να πορευτούν.

Αυτή τη στιγμή, μέσω του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος έχει μια επαγγελματική σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και θα υπάρξει μία συνεργασία. Είναι κακό να μας δώσει ο Ολυμπιακός Πειραιώς δύο-τρεις παίκτες; Δεν θα κάνουμε κάτι, το οποίο θα θίξει την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου».

Για το πότε αναμένονται εξελίξεις και ανακοινώσεις, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου φαίνεται πως θα είναι πολύ καλή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε κάποιους ανθρώπους, που είναι κοντά στον σύλλογο. Αν αυτοί θα αποτελέσουν τη διοικούσα επιτροπή ή τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα την ασκήσει ο Ερασιτέχνης, με την εξασφάλιση του μπάτζετ, αυτό θα το δούμε. Ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει, όπως πρέπει και θα κάνει πρωταθλητισμό. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν στη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Μαΐου.

 

Το σημαντικό είναι να έχεις χρήματα, τεχνογνωσία και να κάνεις συμμαχίες. Δεν γίνεται αλλιώς. Αυτά τα πράγματα χρειάζεται να έχει μία ομάδα για να προχωρήσει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Για μας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κόσμος.

Ως διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν κατηγορήσαμε κανέναν. Λάθη κάνουμε όλοι. Πιστεύω ότι ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τον Ερασιτέχνη, από το να πάμε πάλι στη λύση ενός ανθρώπου… φωτοβολίδα, ο οποίος θα κάνει κάποια πράγματα στην αρχή, χωρίς έλεγχο και μετά θα εξαφανιστεί. Και θα κληθεί στη συνέχεια η διοίκηση του Ερασιτέχνη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα έχει την οικονομική άνεση να «τρέξει» τον Ολυμπιακό. Αλλά αν δεν βρεθεί, προτιμούμε να έχουμε δίπλα μας 20 Βολιώτες επιχειρηματίες που αγαπούν τον σύλλογο, ο Ερασιτέχνης να διοικήσει το τμήμα και όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις