Θλίψη στον Ολυμπιακό Βόλου για τον θάνατο του Γκομέζ Ντε Φαρία

Θλίψη στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γκομέζ Ντε Φαρία (στη φωτό δεξιά μαζί με τον Φέρεντς Πούσκας). Ενός προπονητή που έχει συνδέσει το όνομά του με την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ Εθνική την περίοδο 1987-88, ενώ ήταν προπονητής των «ερυθρολεύκων» και την χρονιά 1986-87, αλλά και παλαιότερα. Επίσης, ανέλαβε τον Ολυμπιακό μετά τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική το 1991, καθώς διαδέχθηκε τον Σταύρο Σαράφη.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Γκομέζ Ντεφαρία γεννήθηκε στην Πορτογαλία στις 21/5/1936 και εκτός του Ολυμπιακού Βόλου έχει δουλέψει στον Παναθηναϊκό, στην Κόρινθο, στον Αθηναϊκό και σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Ο εκλιπών υπηρέτησε επί σειρά ετών τους «πράσινους», καθώς υπήρξε βοηθός προπονητή και διερμηνέας του Αϊμορέ Μορέιρα, καθώς και προπονητής της Ακαδημίας.

Μάλιστα, ήταν αυτός που έφερε στην ομάδα τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και βοήθησε για τη μεταγραφή του Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος του τμήμα σκάουτινγκ, ενώ προπόνησε και τη γυναικεία ομάδα.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γκόμεζ Ντε Φαρία. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Ντε Φαρία υπήρξε βοηθός προπονητή και διερμηνέας του Αϊμορέ Μορέιρα, του Βραζιλιάνου τεχνικού του Τριφυλλιού. Με τον Παναθηναϊκό συνεργάστηκε επί σειρά ετών ως προπονητής της ακαδημίας, ενώ του πιστώνεται ότι έφερε στην Ελλάδα για τους Πράσινους τον Χουάν Ρότσα και βοήθησε για τη μετεγγραφή του Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ διατέλεσε και προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των «πρασίνων».

Η κηδεία του Ντε Φαρία θα γίνει το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χολαργού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις