Ντέρμπι Ολυμπιακός Β.-Γ.Σ. Βόλου σήμερα για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 10/2 το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στον 1ο όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Γ.Σ. Βόλου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17.00 στο κλειστό του ΕΑΚ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση. Η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα έχει εξασφαλίσει διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο ΓΣ Βόλου και αν κερδίσει σήμερα ουσιαστικά καπαρώνει την πρωτιά στον όμιλο και φυσικά μια θέση στα πλέι οφ ανόδου. Απόντες θα είναι ο Δημήτρης Καραθάνος, που υπέστη θλάση και ο εδώ και καιρό τραυματίας Νίκος Τσιαπράζης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι Γιώργος Κοσμάτος και Γιώργος Ντάκης «πονοκεφαλιάζουν» για τις απουσίες σημαντικών καλαθοσφαιριστών το τελευταίο διάστημα. Οι «λαβωμένοι» Χρήστος Καλογερόπουλος, Βασίλης Ζήσης και ο στρατευμένος Νίκος Κουρουπάκης δεν θα παίξουν ούτε σήμερα, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της ομάδας τους.

Στον συγκεκριμένο αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών με σκοπό την ενίσχυση των τμημάτων ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας.

«Καλούμε τους φιλάθλους μας να ενισχύσουν την ομάδα μας στον αγώνα. Δεν  είναι σωστό οι αθλητές μας να αγωνίζονται μπροστά σε άδειες κερκίδες παρότι, μαζί με τους προπονητές τους, ήδη έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ, να παίζουν όμορφο μπάσκετ και να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα και στους δυο ομίλους» επισημαίνει η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Επίσης σήμερα Σάββατο διεξάγονται κι άλλα δύο τοπικά ντέρμπι. Αγριά BC και ΓΣ Αλμυρού υποδέχονται Ίωνα και Ανάληψη αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΒΔ θα αντιμετωπίσει τον Σπάρτακο στη Λάρισα.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
1ος όμιλος
Σάββατο 10/2
ΕΑΚ Λάρισας 14.30 Φοίβος-Κεραυνός, διαιτητές: Φακίτσας, Ξέρας.
ΕΑΚ Βόλου 17.00 Ολυμπιακός Β.-ΓΣ Βόλου, διαιτητές: Ζαχαρής, Μπουγλός Π., γραμματεία: Ανδριοπούλου, Βελεντζάς, Σακελλαροπούλου.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.00 Αγριά BC-Ίωνας, διαιτητές: Παργιανόπουλος, Μπουγλός Ι., γραμματεία: Σχοινάς, Μαυρομιχάλης, Πουγιανός.
Κλ. Αγ. Θωμά 17.30 Σπάρτακος-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Παζώλης, Λουλούδας,
Κλ. Αλμυρού 18.00 ΓΣ Αλμυρού-Ανάληψη, διαιτητές: Τσουμαχίδης, Μπάρδας, γραμματεία: Πεγιούκα, Καραγεώργος, Πολύζος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις