Αμανατίδης: Χάσαμε πολλά γκολ, λόγω άγχους

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε με πάθος, ωστόσο, είχε και άγχος, στο οποίο οφείλονται οι χαμένες ευκαιρίες που είχε στο ματς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία βελτιώθηκε πολύ από το ξεκίνημα και στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η ομάδα μας έβγαλε κάποιο άγχος και αυτό οφείλεται στην ήττα που γνώρισε την περασμένη Κυριακή από τα Μετέωρα. Φάνηκε από το γεγονός ότι χάθηκαν γκολ με μεγάλη ευκολία. Το γκολ είναι ευεργετικό για κάθε ομάδα και λύνει τα πόδια. Η ομάδα μας μέχρι να πετύχει γκολ έπαιξε με πάθος, αλλά και με πολύ άγχος. Οι παίκτες που θέλουν να πετυχαίνουν στόχους, θα πρέπει να παίζουν πιο απλά και πιο ελεύθερα.

Οι λέξεις έπαρση και αλαζονεία δεν αρμόζουν για τις ομάδες που κυνηγούν κάποιο μεγάλο στόχο. Οι λέξεις επιμονή, πίστη, ταπεινότητα, ειδικά όταν είσαι σε θέση κυνηγού, όταν πλέον εμείς δεν είμαστε στην πρώτη θέση, είναι αυτές που μπορούν να μας φέρουν ξανά κοντά στο στόχο.

Έχουμε βάλει δύο μεγάλους στόχους και νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς η ομάδα μας θα τους πετύχει. Ό,τι άλλο πάει να δημιουργηθεί είναι μακριά από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλμυρού, γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με αξιόλογους παίκτες και ταλαντούχους. Αν πούμε ότι υπάρχουν δύο ομάδες, που είναι σε μία ταχύτητα, αμέσως μετά τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, νομίζω πως μία από αυτές είναι ο Αλμυρός».

Για το αν ήταν θετικό το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε γρήγορα το επόμενο παιχνίδι, μετά την ήττα από τα Μετέωρα: «Ήταν, όντως, ευεργετικό για μας, γιατί υπήρχε ένα παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να απαντάει στο γήπεδο αγωνιστικά. Του δίνεται αυτή η δυνατότητα μετά από μία εμφάνιση που είχε κάποια λάθη για μας και αναφέρομαι στο παιχνίδι με τα Μετέωρα. Θα πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Κάποιοι έχουν προσβάλλει την ομάδα μας πάρα πολύ. Οι παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Εκνευρίστηκαν πάρα πολύ και δεν θα πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθεί».

Για τη διαιτησία στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Μετέωρα κι αν φοβάται πως μπορούν να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα εις βάρος του Ολυμπιακού: «Δεν το περίμενα, γιατί το κομμάτι διαιτησία έχει βελτιωθεί σημαντικά τη φετινή χρονιά. Φάνηκε, ωστόσο, στο ματς με τα Μετέωρα ότι πήγαμε ένα βήμα πίσω. Εμείς θα πρέπει να θωρακίσουμε την ομάδα και τους παίκτες, τουλάχιστον σε ότι αφορά την προσπάθειά μας. Αν έχουμε ένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μας, είναι ότι έδειξαν απογοήτευση μετά τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά και την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει το πέναλτι».