Το τελευταίο τους χαρτί με Αρβανιτίδη στον Άρη

Στη Γ΄ Εθνική θα αγωνιστεί -κατά πάσα πιθανότητα- για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Άρης μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, γεγονός που έφερε εξελίξεις σε διοίκηση και ομάδα, αλλά και ένα νέο …παλιό πρόσωπο στο προσκήνιο. Τον Νίκο Αρβανιτίδη, ο οποίος πριν λίγο καιρό υποσχόταν άνοδο στη Football League αν αναλάμβανε την ομάδα!

Τότε (21/7), στη Γενική Συνέλευση του ΑΣ Άρης τα μέλη προτίμησαν τη λύση του Ελληνοαμερικανού Άλεξ Κάλλας αντί της πρότασης του Νίκου Αρβανιτίδη (με ψήφους 67-44), παρότι ο τελευταίες, έχοντας προφανώς μεγάλες πλάτες, δεσμευόταν πως φέτος η ομάδα θα αγωνιστεί στη Football League. Θεωρούσε, δηλαδή, τόσο ισχυρές της διασυνδέσεις του, ώστε να προκαταλάβει μια δικαστική απόφαση!

Τώρα, μετά την οδυνηρή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στον Άρη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο Ερασιτέχνης αποφάσισε να «τελειώσει» τον Κάλλας και μαζί τον αδερφό του, προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον Κάλλας να δηλώνει μάλιστα αμέσως μετά που ουσιαστικά …πλανήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, στο θέμα της ανόδου: «Είχα τις διαβεβαιώσεις του»!

Προφανώς, οι διαβεβαιώσεις και οι διασυνδέσεις ενός …ταπεινού προέδρου της ΕΠΟ δεν αρκούν για μια τέτοια αλλαγή δεδομένων, ώστε ο Άρης από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να ανέβει στη Football League. Λέτε, όμως, να φτάνουν εκείνες του Νίκου Αρβανιτίδη, το όνομα του οποίου επανήλθε, μέσω φημολογίας, στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες;

Στον Άρη θέλουν τώρα να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με την ελπίδα δικαίωσης – ανόδου. Και, στην προσπάθεια αυτή, ελπίζουν να στηριχθούν στον Αρβανιτίδη και τις καλές «επαφές» του.

Βέβαια, εδώ ξεκινά ένας φαύλος κύκλος, καθώς ακόμα κι αν επιτευχθεί η άνοδος με μια απόφαση που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις λόγω Αρβανιτίδη, ο τελευταίος δεν θα μπορεί να έχει τον έλεγχο της ΠΑΕ -πια- στη Football League!

Όπως είχε αποκαλύψει το SDNA στις 20 Ιουλίου, «πιθανή απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Άρη από τον Νίκο Αρβανιτίδη θα είναι παράνομη και μάλιστα όχι γιατί στον πατέρα του, Γιώργο Αρβανιτίδη, έχει επιβληθεί απαγόρευση κάθε ενασχόλησης σχετικής με το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι πως ο Γιώργος Αρβανιτίδης συνεχίζει να διατηρεί στην κατοχή του ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ Βέροια και ο νόμος απαγορεύει σε οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο 1ου βαθμού να κατέχει μετοχές σε οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική εταιρία με ποσοστό άνω του 10%. Οπότε, όσο ο Γιώργος Αρβανιτίδης παραμένει μέτοχος στη Βέροια, ο γιος του, Νίκος Αρβανιτίδης, δεν μπορεί να εμπλακεί διοικητικά στον Άρη, καθώς δεν επιτρέπεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του»!

Άρα, από τη μία ο Άρης θέλει τον Αρβανιτίδη για να …παρακάμψει την απόφαση της Εφέσεων και να ανέβει στη Football League, από την άλλη όμως ο νόμος …δεν θέλει τον Αρβανιτίδη στη Football League. Μύλος…

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες αναμένονται δραματικές εξελίξεις στον ιστορικό σύλλογο, με τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να αποτελεί την τελευταία ελπίδα για την άνοδο…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις