Γοήτευσαν οι πιτσιρίκες στο πρόγραμμα “μπάσκετ για κορίτσια στο σχολείο” (photos)

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε σήμερα το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, κατά τη διάρκεια της  πρώτης  μέρας του προγράμματος Μπάσκετ για Κορίτσια στα Σχολεία, που οργανώθηκε από την ΕΣΚΑΘ, την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και τον Δήμο Βόλου υπό την εποπτεία της ΕΟΚ και την αρωγή της FIBA.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες μαθήτριες του 3ου και του 6ου Δημοτικών Σχολείων N. Ιωνίας, μυήθηκαν στα μυστικά του μπάσκετ, χάρηκαν το παιχνίδι και έφυγαν με μετάλλια και πλούσια δώρα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA και του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ κ. Άρης Ζώης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ κ. Φαρμάκης, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ κ.κ. Φραγγούλη και Καραγκούνης.

Ο κ. Άρης Ζώης δήλωσε μεταξύ άλλων:Η ιδέα της ΕΟΚ,χρηματοδοτήθηκε από τη FIBA και θελήσαμε να πάμε κοντά στα παιδιά αντί να περιμένουμε να έρθουν αυτά σε εμάς. Αθλητισμός σημαίνει διασκέδαση και υγιεινή ζωή. Πιστεύουμε πως πολλά από αυτά τα παιδιά, θα αγαπήσουν το μπάσκετ και θα παραμείνουν σ’ αυτό. Αυτό θα είναι και το μεγάλο μας κέρδος.

Στην ΕΣΚΑΘ, δίνουμε μεγάλο βάρος πλέον στο γυναικείο μπάσκετ με τη δημιουργία κλιμακίων σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις. Στόχος μας η ανάπτυξη του αθλήματος και η επιλογή των καλύτερων αθλητριών από μια ευρεία βάση. Να είστε βέβαιοι πως στα επόμενα χρόνια, θα έρθουν και τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προχωρούμε με προγραμματισμό και οργάνωση για το άθλημα που αγαπούμε”.

Η ημερίδα έγινε με την παρουσία  Ομοσπονδιακών και Περιφερειακών προπονητών, υπό την ηγεσία του Προπονητή της Εθνικής Γυναικών Βασίλη Μασλαρινού, του Υπευθύνου Ανάπτυξης Κοριτσιών Δημήτρη Μπακογιώργου και της πρώην αρχηγού της Εθνικής Γυναικών, Τούλας Καλέντζου,όπως και του υπεύθυνου Βορ. Ελλάδας προπονητή Θωμά Χάρμπαλη. Συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί προπονητές Θεσσαλίας κ.κ Ελένη Παπαθανασίου, Κώστας Ναούμ, Τάνια Χαλιβέρα, ο αποσπασμένος στην Ομοσπονδία ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γιάννης Καρακατσούνης, οι προπονητές του Αιολικού Αντώνης Σαμαράς και Αντώνης Τραγουδάρας, η παίκτρια της Νίκης Ιωάννα Τότση, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή και του προπονητή του Ολυμπιακού Β. κ. Γιώργου Βλιώρα. Στο γκρουπ των περιφερειακών προπονητών Θεσσαλίας, ανήκουν επίσης οι κ.κ. Ιωάννα Ράμμου και Μαρία Κυριτσάκα.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, και όλα τα κορίτσια έφυγαν ενθουσιασμένα,  αναμένοντας την επόμενη ημερίδα που θα γίνει με τα ίδια σχολεία σε λίγους μήνες.

Κατά τη λήξη της ημερίδας απονεμήθηκαν αναμνηστικά Κύπελλα στους Υπευθύνους των σχολείων από την Έφορο Γυναικείου Μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, Ευγενία Φραγκούλη και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Νίκο Φαρμάκη. Επίσης, όλα τα κορίτσια έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια.

Στην ανάπαυλα της ημερίδας έγινε τεχνική σύσκεψη με τους κ.κ. Άρη Ζώη, Τάκη Μπακογεώργο, Ευγενία Φραγκούλη, Ελένη Παπαθανασίου, Κώστα Ναούμ και Τάνια Χαλιβέρα, όπου συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία.

Αύριο Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί η επόμενη ημερίδα στη Λάρισα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν νερά ΘΕΟΝΗ – ΕΨΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ – ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ – ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις