Στη “γειτονιά των αγγέλων” ο Νίκος Βαλασσάς

Για τη «γειτονιά των αγγέλων» φτερούγισε σήμερα ο ανιδιοτελής εργάτης του βολιώτικου αθλητισμού, μα κυρίως του βολιώτικου μπάσκετ Νίκος Βαλασσάς. Ο αγαπημένος κυρ Νίκος που στα χέρια του μεγάλωσαν γενιές και γενιές καλαθοσφαιριστριών και καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, γεννήθηκε στην Αγριά το 1926 και μεγάλωσε στο Βόλο. Τελείωσε την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή και δούλεψε σαν λογιστής και μετά σαν εμπορικός αντιπρόσωπος. Πρόσφερε ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό Βόλου για περισσότερα από 30 χρόνια (1960-1990).

Προσηνής και πάντα με το χαμόγελο, αποτέλεσε έναν από τους πιο αγαπητούς και ικανούς παράγοντες στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν άλλωστε και η μεγάλη του αγάπη. Κι όταν ακόμη σταμάτησε να ασχολείται με τα διοικητικά της ομάδας, δεν έπαψε να παρακολουθεί τους αγώνες μπάσκετ όλων των ομάδων του συλλόγου και να συμβουλεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του ποδοσφαιρικού τμήματος και ύστερα ανέλαβε έφορος αθλοπαιδιών, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Όσο ήταν έφορος, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ ανέβηκε στην Α΄Εθνική. Δίδαξε ήθος, ευπρέπεια και μεταλαμπάδευσε αρχές και αξίες, τόσο στα δικά του παιδιά, όσο και στα δεκάδες παιδιά του Ολυμπιακού Βόλου που πέρασαν από τα χέρια του. Δεκάδες ήταν οι τιμητικές βραβεύσεις προς το πρόσωπό του, από πολλούς φορείς της πόλης μας για την τεράστια προσφορά του.

Ο Νίκος Βαλασσάς  άφησε δύο κόρες, την Αγλαία (Λίνα) Βαλασσά και την Ασπασία Βαλασσά, καθώς και επτά εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11.30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Ν. Δημητριάδα

Η συντακτική ομάδα του goalpost.gr, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Βαλασσά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις