Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική Σημαντικά Γεγονότα Κόσμος Κορονοϊός – Ιταλία : «Μέσα» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο – Η αγωνία...

Κορονοϊός – Ιταλία : «Μέσα» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο – Η αγωνία και οι μάχες γιατρών και νοσηλευτών (vid)

Στο εσωτερικό του νοσοκομείου του Μπέργκαμο στην Ιταλία, την πόλη που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό, βρέθηκε δημοσιογράφος του Sky News.

Γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν, ασθενείς που παλεύουν για λίγο αέρα, πιάνουν το στήθος τους και είναι διασωληνωμένοι σε οξυγόνο είναι αυτά που αντίκρισε ο Στιούρτ Ράμσεϊ, στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXVII στο Μπέργκαμο.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μια καθημερινή μάχη και προς το παρόν χάνουν, σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

Ήδη, το πλήθος των ανθρώπων που νοσούν από κορονοϊό έχει γεμίσει κάθε νοσοκομείο στη βόρεια Ιταλία και μπορεί εύκολα να κατακλύσει και την υπόλοιπη χώρα, που χθες ξεπέρασε σε αριθμό νεκρών από την πανδημία την Κίνα.

«Το προσωπικό παλεύει να κρατήσει ζωντανούς τους ασθενείς. Συγκεντρώνονται σε ομάδες γύρω τους, τοποθετούν οθόνες, ορούς και αναπνευστήρες. Χωρίς αυτούς, οι ασθενείς θα επιδεινωθούν ταχύτατα. Πραγματικά γρήγορα. Θανατηφόρα γρήγορα.

Μοιάζει με Moνάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά μια αίθουσα υποδοχής των Επειγόντων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ είναι νέες αφίξεις, αλλά δείχνουν πολύ χειρότερα από απλούς ασθενείς. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα ήταν περιπτώσεις που θα έπρεπε να μπουν κατευθείαν στην Εντατική, αλλά εδώ, για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είσαι στο χείλος του θανάτου και όχι απλά βαριά άρρωστος. Σε αυτήν την πανδημία, ο βαριά άρρωστος θεωρείται διαχειρίσιμο περιστατικό. Πραγματικά είναι τόσο χάλια», λέει και συγκλονίζει ο δημοσιογράφος.

«Η άφιξη των νέων ασθενών εδώ είναι απόλυτα σταθερή. Αυτή η θανατηφόρα πανδημία είναι ουσιαστικά εκτός ελέγχου» συνεχίζει.

«Δεν είναι σαν μια γρίπη, είναι πολύ χειρότερο»

Το προσωπικό προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους ασθενείς που φορούν «πλαστικές φούσκες» στο κεφάλι. Οι αδύναμοι μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να μιλήσουν και από τον θόρυβο που επικρατεί μέσα στον θάλαμο και τον συνεχή έλεγχο των καρδιακών παλμών και των αναπνευστικών αντλιών, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις τι λένε. Οι ειδικές αυτές φούσκες προσπαθούν να εξισορροπήσουν την πίεση του αέρα στους πνεύμονες. Κανείς δεν το περίμενε αυτό, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έρχονταν αντιμέτωποι με τόσα πολλά τόσα γρήγορα. Και για να το ξέρετε, ΔΕΝ είναι όπως η γρίπη, είναι συνήθως σαν μία χρόνια πνευμονία και σκοτώνει εκατοντάδες εδώ κάθε μέρα» εξηγεί.

Ο επικεφαλής των Επειγόντων, Δρ Ρομπέρτο Κοσεντίνι λέει ότι δεν έχουν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και τόσο αυτός όσο και το προσωπικό του προειδοποιούν άλλες χώρες, ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, πως σύντομα θα το βιώσουν. «Είναι μια πολύ σοβαρή πνευμονία και μπορεί να ζορίσει το σύστημα υγείας γιατί βλέπουμε καθημερινά 50-60 ασθενείς που καταφθάνουν στα επείγοντα με πνευμονία και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε τόσο σοβαρή κατάσταση που χρειάζονται πολύ μεγάλο όγκο οξυγόνου. Έτσι, έπρεπε να αναδιοργανώσουμε τα επείγοντα και το νοσοκομείο μας σε τρία επίπεδα Εντατικής Θεραπείας».

«Ετοιμαστείτε»

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο άγχος στην ζωή μου. Είμαι γιατρός Εντατικής και είμαι αρκετά συνηθισμένος στην πίεση, και σε ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση που πεθαίνουν χωρίς καμία θεραπεία. Αλλά όταν είσαι σε αυτό το σημείο, συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι αρκετός. Είμαστε 100 αναισθησιολόγοι, κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά ίσως δεν αρκεί» λέει στο Sky News ο  Δρ Λορέντζο Γκρατσιόλι.

«Στα εργαστήρια, το προσωπικό κάνει συνεχώς νέα τεστ για τον ιό και προσπαθεί να βρει κάτι που μπορεί να τον νικήσει. Λένε ότι απέχουν πολύ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο είναι πως η καμπύλη μόλυνσης ανεβαίνει και όλες οι προμήθειες εξαντλούνται αμέσως. Πολλά νοσοκομεία έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ταυτόχρονα. Εδώ, το αποκαλούν “αποκάλυψη”» καταλήγει ο Δρ Γκρατσιόλι.

Το Μπέργκαμο ήθελε να το δούμε όλο αυτό και να στείλει ένα απλό μήνυμα: «Ετοιμαστείτε».

Πηγή: Sky News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com