Προπονητές και παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ ζητούν κι άλλο χρόνο για την επανέναρξη

Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (L) runs away from Manchester United's Brazilian midfielder Fred (R) during the English Premier League football match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 7, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / (Photo by OLI SCARFF/AFP via Getty Images)

Τα σχέδια επανεκκίνησης της Πρέμιερ Λιγκ αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις εν μέσω σοβαρών ανησυχιών από προπονητές και παίκτες. H Πρέμιερ Λιγκ έχει τεθεί σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου και σύμφωνα με τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, οι παίκτες θα επέστρεφαν στις προπονήσεις την Δευτέρα, ώστε οι αγώνες να ξαναρχίσουν στις 12 Ιουνίου.

Ωστόσο, χθες αναφέρθηκαν ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν όλοι οι προπονητές και ένας παίκτης από κάθε σύλλογο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Times», οι προπονητές αισθάνονται πίεση από την κυβέρνηση που τους αναγκάζει να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση με ανεπαρκή χρόνο να προετοιμάσουν τους παίκτες τους.

Σε δεύτερο χρόνο, εξέφρασαν το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος είναι σοβαρά ασθενής λόγω κορωνοϊού, με τις ομάδες να είναι αβέβαιες για το αν θα λάβουν την έγκριση να υπογράψουν το πρωτόκολλο ασφαλείας μέχρι την Δευτέρα.

Από τη μεριά τους οι παίκτες πιστεύουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ομαδικών προπονήσεων με κανονική επαφή, κάτι που απαγορεύεται με βάση το τρέχον πρωτόκολλο.

Συν τοις άλλοις, οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να υπογράψουν κανενός είδους δήλωση ότι είναι ικανοποιημένοι με τα πρωτόκολλα, τουλάχιστον μέχρι να δουν τις απαιτούμενες αλλαγές για προπονήσεις με κανονικές επαφές.

Όσον αφορά το θέμα των τεστ, οι σύλλογοι έχουν πληροφορηθεί ότι αντιστοιχούν μάξιμουμ για 40 άτομα λόγω περιορισμένου αριθμού, αναγκάζοντας τους προπονητές να περιορίσουν το σταφ των αποδυτηρίων.

Παρόλα αυτά, οι ομάδες θα κληθούν να υπογράψουν τα πρωτόκολλα για το πρώτο στάδιο ομαδικών προπονήσεων, που κόντρα στις επιδιώξεις των παικτών, θα γίνονται σε μικρά γκρουπ και τηρώντας το social distancing. Αυτό πρόκειται να συμβεί στην επόμενη τηλεδιάσκεψη με τους μετόχους της Πρέμιερ Λιγκ την προσεχή Δευτέρα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι προπονήσεις με τους νέους όρους θα αρχίσουν το νωρίτερο από την Τρίτη.