Νεκρός Αρμένιος ποδοσφαιριστής στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δεν είναι μόνο Αρμενία κι Αζερμπαϊτζάν που θρηνούν θύματα από τις μεταξύ τους πολεμικές συγκρούσεις για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (αρμένικος θύλακας που βρίσκεται εντός των Αζέρικων εδαφών) αλλά και το ποδόσφαιρο…

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Λιπαρίτ Νταστογιάν, ο οποίος πολεμούσε στο μέτωπο από τα τέλη Σεπτεμβρίου κόντρα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, σκοτώθηκε στο πεδίο των μαχών.
Το τραγικό συμβάν έκανε γνωστό η πρώην ομάδα του, η Αλασκέρτ, ομάδα του Γερεβάν, που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Αρμενίας, με ανάρτηση στο λογαριασμό της, στο Facebook.

«Δυσάρεστα νέα από την πρώτη γραμμή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αλασκέρτ, Λιπαρίτ Νταστόγιάν, μπήκε στη λίστα των ηρώων που αφιερώθηκε στην πατρίδα του. Αναπαύσου εν ειρήνη, στρατιώτη. Η Αλασκέρτ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Νταστογιάν».

Ο Νταστογιάν αποκτήθηκε από την Αλασκέρτ το 2014 και αγωνίστηκε με το σύλλογο για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι ως ότου έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι κι έψαχνε ομάδα αλλά τον πρόλαβε ο πόλεμος…

H εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή ήταν η αιτία να μη γίνει τελικά η μεταγραφή του Βαραζντάν Χαρογιάν στην ΑΕΛ, καθώς ο Αρμένιος αμυντικός επιστρατεύθηκε.