«Stop» των ιταλικών Αρχών σε διεθνείς παίκτες, δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος αρκετές εθνικές ομάδες να παραταχθούν χωρίς τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Serie A, μιας και οι ιταλικές Αρχές υγείας έχουν δώσει εντολή να μην τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για το εξωτερικό, να φύγουν από τις πόλεις όπου βρίσκονται αυτή την στιγμή λόγω κορωνοϊού.

Την αρχή έκανε η αρμόδια επιτροπή στην Φλωρεντία η οποία ενημέρωσε πως απαγορεύει την μετακίνηση των διεθνών της Φιορεντίνα, μετά το θετικό κρούσμα του Καγιεχόν. Κανονικά η Φιορεντίνα πρέπει να μπει σε ένα είδος «φούσκας», ουσιαστικά σε απομόνωση για ένα διάστημα 10 ημερών.

Το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησαν ανάλογες εντολές από αρκετές άλλες περιοχές της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι διεθνείς στις πόλεις όπου βρίσκονται.

Τον περασμένο μήνα είχε προκαλέσει σάλο η κίνηση έξι παικτών της Γιουβέντους, μεταξύ των οποίων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, να φύγουν από την «φούσκα» που ήταν η ομάδα του Τορίνο για να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους λόγω των αγώνων με τις Εθνικές ομάδες. Μάλιστα ο Εισαγγελέας του Τορίνο ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν.

Όπως φάνηκε τελικά ο θετικός στον κορωνοϊό και Ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει, γι’ αυτό και κάλεσε συνολικά 41 ποδοσφαιριστές για τους επικείμενους αγώνες με Εσθονία, Πολωνία και Βοσνία. Από τους 41 ήδη έχει λάβει απαγορευτικό μετακίνησης οι Μπιράγκι, Καστροβίλι, Κριστάντε, Μαντσίνι, Γκαλιαρντίνι, Μπαρέλα, Ντ’ Αμπρόσιο, Ντραμιάν, Μπαστόνι, Ακέρμπι, Λοκατέλι, Καπούτο και Μπεράντι.

Και φυσικά δεν έχει πρόβλημα μόνο η Εθνική ομάδα της Ιταλίας αλλά και άλλες Εθνικές, των οποίων παίκτες έχουν λάβει απαγορευτικό για να ταξιδέψουν εκτός χώρας.

Αυτοί είναι:
Αργεντινή: Κορέα, Λαουτάρο Μαρτίνες, Γκουάρτα.
Χιλή: Πούλκαρ, Αλέξις Σάντσες, Βιδάλ.
Πολωνία: Ντραγκόφσκι
Αρμενία: Μικιταριάν
Αλβανία: Κουμπούλα, Στρακόσια
Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Ζάγιτς
Ολλανδία: Ντε Βρι
Βέλγιο: Λουκάκου
Σερβία: Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Βλάχοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς
Κροατία: Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς
Δανία: Έρικσεν, Σόεν
Σλοβακία: Σκρίνιαρ
Σκόπια: Πάντεφ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις