Αήττητος στο Βόλο ο Ολυμπιακός, 76-60 τον Ηρακλή

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι «ερυθρόλευκες» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής το Βορείου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας νίκησαν με 76-60 τον Ηρακλή στο κλειστό του ΕΑΚ και παραμένουν αήττητες εντός έδρας.
Για πρώτη φορά…

…φέτος ο Ολυμπιακός πέτυχε 76 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά οι 60 πόντοι που δέχθηκε η ομάδα ήταν οι περισσότεροι τη φετινή περίοδο. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια απ’ όλη την ομάδα για να έρθει η νίκη, με τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν τη διαφορά στους 16 πόντους στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Μεγάλο παιχνίδι έκανε η Νίκη Ζέρβα, η οποία ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας, σημειώνοντας και τους 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο β’ μέρος το σκοράρισμα ανέλαβαν οι Κυριατζίδου, Σουλτάνη, Σαρακατσάνη που σημείωσαν στο διάστημα αυτό τους 25 από τους 35 πόντους του Ολυμπιακό το δεύτερο μισό του αγώνα. Πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Γαλιατσιάτου, Μπαλά.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην πρώτη περίοδο, με την Ζέρβα να σημειώνει τους επτά πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στο ματς. Στο 7’30” η Μπαλά με έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (18-14), ενώ στη συνέχεια η Γαλιατσάτου και η Κυριατζίδου στη εκπνοή της περιόδου ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 22-15.
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα στις σύνθετες άμυνες ζώνης που έπαιζε ο Ηρακλής, με αποτέλεσμα ο «Γηραιός» να κάνει ένα σερί 9-0 και να περάσει μπροστά στο σκορ με 22-24 στο 13’30”. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αντέδρασε, βρήκε τις λύσεις στην επίθεση και στο 17′ πέρασε προηγήθηκε με 35-32, για να κλείσει το ημίχρονο με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν αποκτήσει διαφορά έξι πόντων (41-35).
Στην 3η περίοδο ο Ηρακλής ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο, στο 26′ η Σαρακατσάνη με τρίποντο έκανε το σκορ 53-45, ενώ αμέσως μετά η Κυριατζίδου με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στον Ολυμπιακό (56-45). Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Εύη Κυριατζίδου να σκοράρει στην εκπνοή και να κάνει το 59-48.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, δεν επέτρεψε στον Ηρακλή να πλησιάσει στο σκορ, συντηρώντας μια διαφορά δέκα πόντων, με την «ψαλίδα» να ανοίγει στο τέλος και ο Ολυμπιακός να φτάνει άνετα στο 76-60.
Ο Ηρακλής, πάντως, ήταν άκρως ανταγωνιστική ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη από την Ελένη Καφαντάρη και πάλεψε το ματς, άσχετα αν στο τέλος ο Ολυμπιακός το κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Οι φιλοξενούμενες είχαν πρώτη σκόρερ την Λογδανίδου με 17 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν στο δεύτερο ημίχρονο η Τσουμερλή, η οποία σημείωσε 12 πόντους (όλους στο β’ μέρος).
Δεκάλεπτα: 20-15, 41-35, 59-48, 76-60.
Διαιτητές: Παζολάς, Γεωργούλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καπουρνιώτης) Κυριατζίδου 13, Σαρακατσάνη 10 (3), Γαλιατσάτου 12, Αγαγιώτη 2, Σουλτάνη 1, Αρτεμισίου, Ντελή, Ζέρβα 17, Βογιατζάκη, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλά10.
ΗΡΑΚΛΗΣ: (Καφαντάρη)Τσουμερλή 12, Ελευθεριάδου, Παπαβασιλείου 10 (1), Οικονόμου, Μαρκουλάκη, Ξανθοπούλου, Ψάρρα 11 (2), Γεροστεργίου 6, Λαγκαδιώτου, Λογδανίδου 17, Ντάλα 4 (1).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις