Αναστόπουλος: «Μεγάλη προσοχή και ειδική προετοιμασία»

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα και σχολίασε μεταξύ άλλων την επιστροφή στην δράση της Football League.

Διαβάστε απόσπασμα από την συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου στο «fosonline»:
Πάμε τώρα στην επανέναρξη της Φούτμπολ Λιγκ και πώς θα διαχειριστείς την ομάδα σου την Καλαμάτα. Πόσο καιρό είχατε αποχή; Και πόσο επικίνδυνο είναι που θα παίξετε απανωτά ματς;
Κατ’ αρχάς, να πω ότι ήταν πολύ άδικο να παίζουν όλες οι επαγγελματικές ομάδες στην Ευρώπη, και στις τρεις κατηγορίες, αλλά εδώ να μην παίζουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Μιλάμε για πολύ κόσμο, πολλούς εργαζομένους. Από τις 15 Φλεβάρη ευτυχώς μας δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουμε επιτέλους προπονήσεις, ώστε στις 28/3 να αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ κρίσιμο αυτό το διάστημα, θέλει μεγάλη προσοχή, διότι μέσα σε σαράντα ημέρες πρέπει να κάνουμε ειδική προετοιμασία, αφού δεν έχουμε παίξει ματς έντεκα μήνες! Και μετά την πρεμιέρα στις 28/3, θα έχουμε επόμενο ματς στις 31/3! Και έτσι θα πηγαίνει το πρόγραμμα, για να μπορέσουν να χωρέσουν όλα τα ματς.

Επικίνδυνο;
Εγώ ως προπονητής, με τους συνεργάτες μου, δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να φτιάξουμε την ομάδα να νικάει, αλλά να προστατεύσουμε και από τραυματισμούς τους ποδοσφαιριστές. Στόχος της Καλαμάτας δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε κοντόφθαλμα μόνο τη νίκη σε κάθε ματς. Ευχής έργον είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε ματς. Όμως, πρέπει να κοιτάμε και την υγεία των παικτών, όχι μόνο ως ανθρώπων, αλλά και επειδή χρειαζόμαστε είκοσι ποδοσφαιριστές για να αντέξουμε αυτήν την κατάσταση ως το τέλος. Δεν πρέπει να έχουμε απώλειες παικτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2 και της Φούτμπολ Λιγκ για τις προσπάθειες που έκανε, καθώς και τον κ. Μαυρωτά και τον κ. Αυγενάκη.

Οικονομικά προβλήματα έχετε;
Όχι, και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Πρασσά, ο οποίος δεν έχει πάρει ένα ευρώ έσοδα επί έναν χρόνο! Μόνο πληρώνει ο άνθρωπος. Μας έχει δώσει τα εχέγγυα για να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, παρότι υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά. Και να εξάρω την προσφορά του κ. Ράλλη, του παλιού προέδρου της Καλαμάτας, που βοηθάει, καθώς και του κ. Παναγιωτόπουλου, που είναι άνθρωπος του κ. Πρασσά.

Πόσοι ανεβαίνουν;
Δύο ομάδες από τον Νότο και δύο από τον Βορρά.

Στόχος σου;
Η άνοδος και μόνο. Όταν πιστεύεις στην ομάδα σου και έχεις ομάδα, τι φοβάσαι να το πεις; Ποιος είναι ο λόγος να φοβάσαι; Με το που έκανες το ταξίδι και πήγες στην Καλαμάτα, ξέρω ότι το απόγευμα έτρεχες πάλι. Ναι, είναι ωραία να τρέχεις εδώ στην παραλία.

Πόσο τρέχεις;
Όλα τα χρόνια τρέχω. Τώρα ημερησίως τρέχω 5-7 χιλιόμετρα.

Ηλικία λέμε;
Δεν έχω πρόβλημα. 63 είμαι. Να κρυβόμαστε; Τι να κρύβεις. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που κρύβουν την ηλικία τους λέγοντας «πόσο με κάνεις;». Τι πάει να πει «πόσο με κάνεις;». 63 είμαι! Άλλωστε, Θέμη μου, δεν έχει σημασία πόσο γράφει η ταυτότητα. Όταν έχεις την πείρα, μπορείς να δεις τα πράγματα με πιο ανοιχτό μυαλό. Διότι έχεις ζήσει καταστάσεις. Η πείρα σού δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεσαι και να λειτουργείς καλύτερα. Όχι χειρότερα.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις