Πόλο: Οργή από την ΚΟΕ και τους διεθνείς

Μοιράσου το άρθρο

Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε στους ανθρώπους της υδατοσφαίρισης και γενικότερα του υγρού στίβου η απόφαση της κυβέρνησης για νέο «λουκέτο» στην Α1 ανδρών. Το πρωτάθλημα άρχισε ξανά μόλις την Τετάρτη και βιαίως διακόπτεται για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ αναβλήθηκαν και όλα τα ματς της Α’ γυναικών που θα γίνονταν σήμερα. Και όλα αυτά ενώ η ΚΟΕ έχει αποδείξει ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στις πισίνες είναι μηδενικά, ενώ οι ομάδες πραγματοποιούσαν κανονικά τα εβδομαδιαία τεστ.
Η ΚΟΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής: «Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο των αθλημάτων μας το νέο «απαγορευτικό» που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, εν ονόματι της πανδημίας για τον Covid-19.
Την ημέρα δηλαδή που, μετά από 4μηνη αγωνιστική απραξία που επιβλήθηκε για τον ίδιο λόγο, αρχές Νοεμβρίου 2020, τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών, επιχειρούσαν την επανεκκίνηση τους. Τη στιγμή που, η ελπίδα της ολοκληρωτικής επανεκκίνησης όλων των αθλημάτων μας, ήταν εδώ και γέμιζε τις καρδιές χιλιάδων αθλητών και αθλητριών μας, των σωματείων τους, των προπονητών τους, όλων των ανθρώπων του αθλητισμού γενικότερα.
Ο αθλητισμός και τα αθλήματα μας ειδικότερα, όλο αυτό το διάστημα της απραξίας του, απέδειξε με τον πλέον συντεταγμένο και πειθαρχημένο τρόπο, ότι γνωρίζει πολύ καλά να λαμβάνει τα σωστά μέτρα αυτοπροστασίας και πρόληψης κατά του Covid-19, αλλά αυτό όμως δυστυχώς είναι φανερό πως δεν αξιολογείται όπως θα έπρεπε από τους υπεύθυνους.
Ελάχιστους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με μια διακοπή ήδη 4 μηνών, με την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών πρόσφατη και την μοναδική για τα ομαδικά μας αθλήματα, είναι εξοργιστική τουλάχιστον, η προσέγγιση και αντιμετώπιση από την πλευρά των φορέων της Πολιτείας. Έτσι, φαντάζει, το ευχαριστώ τους…
Η ΚΟΕ, άλλη μια φορά, είναι υποχρεωμένη να αναστείλει την αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, τα οποία ουσιαστικά δεν επανεκκίνησαν, μέχρι νεωτέρας. Ταυτόχρονα, επιθυμεί να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως, δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή την πλήρη επαναλειτουργία των αθλημάτων της, όπως επιτάσσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Κατά τα λοιπά, στην … Υγειά μας βρε παιδιά και να πλένετε καλά τα χέρια σας …
Ντροπή, μόνο ντροπή, τίποτα άλλο».
Οργισμένοι αισθάνονται και οι Έλληνες διεθνείς από τους πολιτικούς και ιδιαίτερα από αυτούς που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά τους… ξέχασαν, δείχνοντας ασέβεια στο άθλημα των μεγάλων επιτυχιών.
Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις των διεθνών Ντίνου Γενηδουνιά και Άγγελου Βλαχόπουλου, ο οποίος αγωνίζεται στην ιταλική Μπρέσια, και κατέληξε στη φράση στην οποία όλοι συμφωνούν: «Απλά ντροπή».
Ο Άγγελος Βλαχόπουλος έγραψε: «Το μόνο ομαδικό άθλημα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με εβδομαδιαία τεστ για όλες τις ομάδες και μηδενικά κρούσματα. Με αρκετούς αθλητές να έχουν πρόβλημα διαβίωσης χωρίς τα χρήματα των ομάδων τους και χωρίς καμία άλλη οικονομική στήριξη για αρκετούς μήνες. Όταν σε όλες τις χώρες διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Απλά ντροπή».
Η ανάρτηση του Ντίνου Γενηδουνιά: «Λουκέτο στο μόνο ομαδικό άθλημα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις