Αγγλία-Δανία: Το φαβορί και η έκπληξη πάνε για τελικό

Μετά από συγκλονιστικές μάχες καθόλη την διάρκεια του τουρνουά με ομάδες που πλέον έχουν αποχαιρετήσει τον θεσμό, Αγγλία και Δανία ετοιμάζονται να «μονομαχήσουν» απόψε το βράδυ στο Wembley (22:00, ΑΝΤ1) με στόχο την πρόκριση στο τελικό του Euro 2020 στο… πλευρό της Ιταλίας!

Αγγλία: Ότι και να πούμε για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ θα είναι λίγο. Πρόκειται από την αρχή του τουρνουά για ένα από τα φαβορί, ενώ ο αποκλεισμός της Γερμανίας αλλά και ο διασυρμός της Ουκρανίας απέδειξε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες της καλοδουλεμένης αυτής ομάδας. Ο Στέρλινγκ μοιάζει να πιο αποτελεσματικός από ποτέ, ενώ ο Κέιν… ξύπνησε και αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα.

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ σε όλη τη διοργάνωση, επίδοση που φυσικά δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στο φετινό τουρνουά. Από αγωνιστικής πλευράς αναμένεται να μείνει στο 4-2-3-1, ενώ ο Σάκα επέστρεψε στις προπονήσεις!

Δανία: Τι και αν μόλις στο πρώτο ματς ο ηγέτης της Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε όλο τον πλανήτη με την περιπέτεια υγείας του και τέθηκε εκτός συνέχειας; Οι Δανοί όχι μόνο κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους το σοκ και πλέον αποπνέουν έναν αέρα που δείχνει ότι μπορεί να τους φτάσει μέχρι την κορυφή! Το γρήγορο επιθετικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν είναι υπερβολικά ελκυστικό και έχει κάνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους να είναι με το μέρος τους.

Ο κόουτς Χιούλμαντ θα δοκιμάσει και πάλι τα τρία στόπερ, αφού συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει!

Πιθανές ενδεκάδες:
Αγγλία (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Ράις – Σάντσο (Φόντεν), Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν
Δανία (3-4-3): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κίερ, Βέστεργκορντ – Στρίγκερ Λάρσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μέλε – Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (Πόουλσεν), Ντάμσγκορντ

* Δώδεκα νίκες για την Αγγλία, 4 για τη Δανία, 5 ισοπαλίες. Τελευταία τους σύγκρουση ήταν για το Nations League πριν από δέκα μήνες: 0-0 στην Κοπεγχάγη, 1-0 η Δανία στο «Γουέμπλεϊ».

* Διαιτητής του αγώνα ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις