Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορωνοϊό συνοδός της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ο έλεγχος έγινε στο αεροδρόμιο του Τόκιο κατά την άφιξη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης – Ολα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν αρνητικά αποτελέσματα

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε συνοδός της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άμεσα τέθηκε σε καραντίνα. Κατά την άφιξη της αποστολής της ελληνικής ομάδας στην Ιαπωνία έγινε έλεγχος στο αεροδρόμιο του Τόκιο και η συνοδός είχε θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που είχαν αρνητικά τεστ. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο το θετικό κρούσμα βρίσκεται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο εκτός ολυμπιακού χωριού, ωστόσο υπάρχει ανησυχία στην ελληνική ομάδα μήπως προκύψουν κι άλλα κρούσματα.

Ήδη η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη που θα συμμετείχε στο ντουέτο, χάνει τους Ολυμπιακούς καθώς νόσησε με κορωνοϊό παραμονές της αναχώρησης της αποστολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε συνοδός της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης κατά την άφιξη της στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο έλεγχος έγινε στο αεροδρόμιο και πλέον η συνοδός θα τεθεί σε καραντίνα σε ειδικό χώρο εκτός Ολυμπιακού χωριού, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο των Αγώνων. Ολα τα άλλα μέλη της ομάδας είναι αρνητικά και θα διαμείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο είναι σε επαφή με τη Συνοδό και θα της παράσχει κάθε βοήθεια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις