Πρωταθλητής εφήβων ο Α.Σ. Καρδίτσας, 69-61 τον Αιολικό

Τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας σε επίπεδο εφήβων κατέκτησε το μεσημέρι της Κυριακής (1/8) ο Α.Σ. Καρδίτσας, που επικράτησε δύσκολα του Αιολικού στο κλειστό του Αλκαζάρ με 61-69 .

Σε έναν πολύ ωραίο τελικό , που έγινε με την παρουσία από πλευράς ΕΣΚΑΘ, του προέδρου της κ. Δημητρίου Ντούγκου, του αντιπροέδρου κ. Α. Ζώη , του υπεύθυνου αναπτυξιακού κ. Ζήση Δότα., αλλά και του κ. Γ. Βαρνά από πλευράς ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ που ήταν και κομισάριος του αγώνα. Oι παίκτες των δύο ομάδων απέδωσαν ιδιαίτερα καλό μπάσκετ, με πολλά σκαμπανεβάσματα βέβαια στην απόδοσή τους , καθώς το άγχος της κατάκτησης του τίτλου ήταν εμφανές στις κινήσεις τους.

Οι λιγοστοί φίλοι του μπάσκετ (λόγω καύσωνα και υγειονομικών πρωτοκόλλων) που βρέθηκαν στο κλειστό του Αλκαζάρ , ευχαριστήθηκαν από το θέαμα και χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημά τους και στις δύο ομάδες που έλαβαν μέρος στον τελικό εφήβων Θεσσαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο , με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, με το δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά τον Αιολικό με +2 (18-16), ενώ αντίθετα ο Α.Σ. Καρδίτσας πήγε στα αποδυτήρια για ημίχρονο προηγούμενος με +2 (32-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κακλαμάνου κατάφεραν και πήραν μια διαφορά 6 πόντων (38-44) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου , αλλά οι νεαροί αθλητές του Σαμαρά κάνοντας ένα επιμέρους (4-10) ισοφάρισαν και πάλι , με την λήξη της 3ης περιόδου να βρίσκει τις ομάδες στο 48-48.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι , ο Σιώλος με έμμεσο 4ποντο έκανε το 53-56 στο 6,26 πριν το τέλος για τον ΑΣΚ και με καθοριστικό τρίποντο από τον Τσούκα στο 1,21 πριν τη λήξη ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους βάζοντας τέλος στα όνειρα του Αιολικού για κάτι καλύτερο .

Το τελικό 61-69 έδωσε στην ομάδα των Κακλαμάνου τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας και το δικαίωμα να διεκδικήσει στην Β Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-22 Αυγούστου, την είσοδό του στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων και στις δυο ομάδες έκανε ο υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΣΚΑΘ αλλά και υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΟΚ κ. Ζήσης Δότας.

Πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης , για τον ΑΣΚ ο Τσούκας με 26(4) πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σιώλος με 20 (3), ενώ ο Καραγιώργος με 21 ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Αιολικό.

Αιολικός – Α.Σ.Καρδίτσας 61-69
Δεκάλεπτα: 18-16, 32-34, 48-48, 61-69.
Διαιτητές: Παγώνης – Παζώλης (Βαρνάς Γ.)

Αιολικός(Σαμαράς Αντώνης-Καραγιώργος Δημήτρης) Μπαιράμης , Καραγιώργος 21, Χατζής, Γκινίδης 10(1) , Γκίστι , Σαββίδης 6, Μισαηλίδης 16, Κολιαμήτρας, Νασίκας 4, Οικονόμου 4, Γκρίτζαλης .

Α.Σ.Καρδίτσας (Κακλαμάνος) Φαντέλης, Τσούκας 26(4), Παπαστάθης 3, Σιώλος 20(3), Παπαδημητρίου, Κυρικος 6(2), Κυρίτσης 6, Καρράς 8

πηγή: BillKara.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις