4Χ4 ο Αιολικός το σαββατοκύριακο

4 ΣΤΑ 4 Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ “ΜΗ ΜΕ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΟ ” “ΦΙΛΑΘΛΟΣ Η ΟΠΑΔΟΣ?” Το μήνυμα που έστειλαν οι έφηβοι του Αιολικού μαζί με τους έφηβους της Ανόρθωσης πριν την έναρξη του μεταξύ τους παιχνιδιού

ΦΙΛΑΘΛΟΣ=ΦΙΛΟΣ+ΑΘΛΟΣ –Αυτός που αγαπά τον αθλητισμό, που σέβεται μια ορισμένη ιδέα, που διακατέχεται από φίλαθλο πνεύμα !Ο φίλαθλος είναι υπέρ του τίμιου αθλητισμού, του αρέσει το καλό θέαμα χωρίς να φανατίζεται κι αν ακόμη υποστηρίζει μια ομάδα χειροκροτεί κ αναγνωρίζει την ανωτερότητα του αντιπάλου του. ΟΠΑΔΟΣ: Προέρχεται από το ρήμα οπάζω που σημαίνει ακολουθώ ,υποστηρίζω μια ιδέα που εκδηλώνεται με έντονα συναισθήματα(χαράς, λύπης, αγωνίας) όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Όταν όμως αρχίζει ο φανατισμός αυτά τα ωραία συναισθήματα αντικαθιστούνται από το θυμό, τη λεκτική κ σωματική βία, την υποτίμηση κ την περιφρόνηση των υπολοίπων ομάδων, το εκτεταμένο υβρεολόγιο, την καταστροφή των γηπέδων ,τις απάνθρωπες συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς ακόμη κ στο θάνατο. Τα αίτια είναι κοινωνικά, οικονομικά !

Η ανεργία, η κοινωνική ανισότητα, ο ρατσισμός, η ανασφάλεια ,η έλλειψη παιδείας, η αντιδραστική συμπεριφορά των νέων ελλείψει ενδιαφερόντων (απωθημένα), η έντονη ψυχολογική πίεση, η έλλειψη διαφόρων μορφών εκτόνωσης αποτελούν μερικές αιτίες αποτρόπαιων πράξεων στους αγωνιστικούς χώρους. Το φαινόμενο της βίας μπορεί να μειωθεί από την οικογένεια, το σχολείο ,τους παράγοντες του αθλητισμού, τους προπονητές που όλοι οφείλουν να υπερασπίζουν το φίλαθλο πνεύμα κ να δίνουν ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν ενδιαφέροντα , να διευρύνουν τους ορίζοντες τους να εκφράζονται με δημιουργικό και δημοκρατικό τρόπο κ όχι με βία .Επίσης τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να προωθούν υγιή πρότυπα κ όχι τα πρότυπα που θα τους φέρουν περισσότερες πωλήσεις ακροαματικότητας η τηλεθέασης. Ας ευχηθούμε λοιπόν να είναι το τελευταίο φονικό του Αλκιβιάδη Καμπανού και να ακολουθήσουμε όλοι το φίλαθλο πνεύμα κ να αποβάλλουμε από μέσα μας τις ακραίες συμπεριφορές του οπαδισμού τις οποίες και καταδικάζει ο Αιολικός Βόλου εκφράζοντας την οδύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-Α.Ε.Λ. 73-71!

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αιολικός επί της αξιόμαχης ομάδας της Α.Ε.Λ. με 73-71! Απέναντι στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Αιολικός δεν πτοήθηκε έπαιξε με ψυχή και πάθος και πήρε το παιχνίδι. Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου ο Αιολικός ήταν μπροστά στο σκορ αλλά οι έμπειροι παίκτες της Α.Ε.Λ.όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά και προσπέρασαν τελειώνοντας το δεκάλεπτο με 21-22!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Α.Ε.Λ εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της άμυνας του Αιολικού και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 36-43!Στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αιολικός περιόρισε τα λάθη , γύρισε το παιχνίδι και δεν έδωσε τη δυνατότητα στην Α.Ε.Λ. να πάρει τη νίκη.

Δεκάλεπτα:21-22,36-43,55-56,73-71

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Στεργιόπουλος Ι.)

Βόντζος, Χατζής ,Σαμαράς 19(3), Μπαιράμης 9(1), Μισαηλίδης 16(2), Κολτσιδόπουλος, Σαββίδης 3, Βαγιόπουλος 11,Θεοδωρόπουλος, Γκριτζαλής, Μανέ, Παρισάκης 15(1).

Α.Ε.Λ.(Γκανέτσας Α.)

Τσότσας 5, Γκανέτσας Α 21(3), Δελής 18(1), Κρικώνης 7(1),Πολυχρονιάδης 7(1), Γκέκας, Φασλής, Γεωργόπουλος 1,Πάσχος 12.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ά ΟΜΙΛΟΥ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-B.C.VOLOS 88-31!

Ο Αιολικός για το πρωτάθλημα παίδων Ν.Μαγνησίας επικράτησε εύκολα της ομάδας του B.C.VOLOS. Με τη νίκη αυτή ο Αιολικός παραμένει στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα:24-04, 47-10, 67-18, 88-31

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Σαμαράς Αντ.) Δαλούκας, Λάιος, Μαρτίου, Σελιτσανιώτης, Σταθόπουλος, Γουλέτσιος, Στύλλας, Χατζής, Βόντζος, Λεφάκης, Ξανθάς

B.C.VOLOS (Καρακατσούνης Κ.-Καρακατσούνης Ι.)Τζικούλας, Κασαναρινός, Δήνου, Αποστολάκης, Παπαπάνος, Μπεκλέσης, Ανδρεαδάκης, Τσαρδακάς.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ 68-88!

Ακόμη μία νίκη για τους έφηβους του Αιολικού επικρατώντας εύκολα της Ανόρθωσης με σκορ 68-88!Οι έφηβοι του Αιολικού στην αρχή του παιχνιδιού έδειξαν αρκετά κουρασμένοι εξ΄αιτίας του χθεσινού τους αγώνα με το αντρικό απέναντι στην Ε.Α.Λ. Το εκμεταλλεύθηκαν αυτό οι έφηβοι της Ανόρθωσης και προηγήθηκαν

μέχρι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η αφύπνιση όμως των εφήβων του Αιολικού από τον προπονητή τους ήταν αρκετή για να φθάσουν και να προσπεράσουν ακόμη την Ανόρθωση με δύο πόντους διαφορά στο ημίχρονο(32-34) !Η ψαλίδα στο σκορ άνοιξε ακόμη περισσότερο στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο σφραγίζοντας ακόμη μια νίκη οι έφηβοι του Αιολικού στο πρωτάθλημα εφήβων του Ν.Μαγνησίας .

Δεκάλεπτα:24-17,33-34,49-60,68-88

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Κοντάκης-Καπουρνιώτης Μ.) Αναστασιάδης, Ευαγγελινός, Λάμπρου, Μπέας, Τζούμας, Πισιώτης, Ακριβόπουλος, Τασιούδης,

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Σαμαράς Αντ.) Χατζής,Μπαιράμης, Λάιος, Μισαηλίδης,Κωστόπουλος,Χράπαλος, Σαββίδης, Βόντζος, Θεοδωρόπουλος, Γραμματίκας, Γκριτζαλής, Μαρτίου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄ΟΜΙΛΟΥ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ Β΄-Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 42-25!

Μία νίκη ακόμη για τον Αιολικό αυτό το Σαββατοκύριακο .Οι μικροί του Αιολικού παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού . Παρόλο αυτό επικράτησαν εύκολα της ομάδας του Ολυμπιακού με σκορ 42-25!

Δεκάλεπτα:12-05,32-11,38-20,42-25

Αιολικός Β΄(Δμίρης Κ.-Γουμενόπουλος Σ.) Γκέρτσας, Ανθής, Γκόσιος, Σφέτσιος, Βλάχος, Μποίλης, Μπιμπίλης, Τζαναβάρας, Τσαρούχας, Ρίζος, Βουτσελάς, Πασιάς.

Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου (Μούτος Κ. ) Αγγελούσης, Κοκκάλας, Ταφάι, Αρμπάρας, Γιανναμάς, Σακελλιάδης, Γεράκης, Δουλάκης.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις