«Χτύπησε» στο φινάλε ο Πανσερραϊκός

Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 1-0 της Παναχαϊκής στην Πάτρα με γκολ του Φουρτάδο στο φινάλε * Ένταση στις εξέδρες για Φυντάνη.

Την 4η νίκη του σε 5 αναμετρήσεις σημείωσε την Κυριακή (6/3) ο Πανσερραϊκός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό.

Το ντεμπούτο του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο του συλλόγου της Πάτρας δεν ήταν παραγωγικό, αφού χάρη στο γκολ του Εμίλιο Φουρτάδο στο 84ο λεπτό, τα «λιοντάρια» πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από την 7η θέση, όπου κατοικεί η Καλλιθέα.

H… 15μελής Παναχαϊκή, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που θα της επέτρεπε να ανασάνει βαθμολογικά, όπερ σημαίνει ότι το εκτός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Ζάκυνθο έχει χαρακτήρα «τελικού».

Το ενδιαφέρον στις… εξέδρες

Ελάχιστες συγκινήσεις επεφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παμπελοποννησιακού, με συνέπεια το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στις… εξέδρες.

Ο λόγος; Λίγο πριν από το φινάλε, μερικοί φίλαθλοι της Παναχαϊκής καταφέρθηκαν εναντίον του νεοφερμένου τεχνικού Ηλία Φυντάνη και του Αλέξη Κούγια, ενώ κάποιοι άλλοι τους αποδοκίμασαν!

Αγωνιστικά, ο Φυντάνης χρησιμοποίησε ως στόπερ τον Τρίγκα και ως δεξί μπακ τον Ασίγκμπα, ωστόσο με εξαίρεση μία επιθετική δραστηριότητα στο πρώτο τέταρτο, η ομάδα της Πάτρας δεν κατάφερε να μεταφέρει ιδιαίτερο άγχος στον τερματοφύλακα Ανδρούτσο.

Ο Πανσερραϊκός, από την πλευρά του, κατέγραψε την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, όταν με τη συμπλήρωση 24 λεπτών, οι Φουρτάδο και Λαμπρόπουλος δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ.

Η μπίλια στο… κόκκινο

Η Παναχαϊκή παρατάχθηκε με 15μελή αποστολή, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κοιτάξει στα μάτια τα «λιοντάρια» και να διεκδικήσει μέχρι ενός σημείου την πολυπόθητη νίκη.

Ο Πέδρο ήταν αρκετά δραστήριος και, μάλιστα, στο 80ό λεπτό δημιούργησε μία φάση που θα μπορούσε να χαρίσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αντ’ αυτού όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έμελλε να βάλουν το μοναδικό γκολ του ματς.

Με τη συμπλήρωση 84 λεπτών αγώνα, και αφού προηγήθηκε μία σπουδαία ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Μπαρέττας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προερχόμενος από τον πάγκο Ανδρέου έκανε την προβολή, ο Στρέζος απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά η μπάλα έφτασε στον Φουρτάδο, που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Hλίας Φυντάνης): Στρέζος, Παπανικολάου, Ασίγκμπα, Χούσα, Πινδώνης, Πέδρο, Μουκίδης, Ρόκας, Τρίγκας, Γ. Λαμπρόπουλος, Χαρτσιάς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Χοσέ (62′ Καρράς), Ιωαννίδης, Σιάκκας, Τσιμίκας (70′ Ανδρέου), Τριανταφυλλάκος, Γιάντσης (83′ Ρούτσης), Μπαρέττας, Φουρτάδο.

a-sport.sgr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις