Απίστευτα επεισόδια πριν τη σέντρα του Νις-Κολωνία, πιθανή η αναβολή του αγώνα, σοβαρά τραυματισμένος οπαδός

Mε καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας ανάμεσα στη Νις και την Κολωνία για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Europa Conference League, λόγω επεισοδίων και σκηνικών χάους ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων εντός κι εκτός του «Allianz Riviera» της Νίκαιας.

Περίπου 10.000 οπαδοί της Κολωνίας ταξίδεψαν στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας για τον αγώνα, όμως τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες δημιούργησαν συνθήκες «εμπόλεμης ζώνης» σε όλη την πόλη.

Η αστυνομία αιφνιδιασμένη από την παρουσία του κόσμου δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις εστίες έντασης στην πόλη πριν από τον αγώνα, όπου υπήρξαν πολλοί βανδαλισμοί κατά τη μετακίνηση των οπαδών της γερμανικής ομάδας στο γήπεδο.

Με το που έφτασαν οι Γερμανοί στο γήπεδο βανδάλισαν την μπουτίκ της Νις και επιχείρησαν να περάσουν στην αντίπαλη κερκίδα. Γρήγορα ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα ακόμα και μέσα στο γήπεδο, μαζί με ανταλλαγές φωτοβολίδων και πυρσών.

Την ίδια ώρα ένας Γερμανός οπαδός της Κολωνίας έπεσε από το πάνω διάζωμα του γηπέδου κι έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ώρα που η UEFA εξέταζε για ώρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε με τον διαιτητή, τις ομάδες και τους αξιωματούχους του αγώνα.

Πηγές: ΒΒC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις