Τίτλοι τέλους για Ηρόδοτο: «Η ομάδα τελείωσε»!

Η πρόεδρος Κατερίνα Τσαντηράκη δεν πλήρωσε τις προσφυγές και ο Ηρόδοτος οδηγείται στην αποβολή από το πρωτάθλημα!

 Τίτλοι τέλους για τον Ηρόδοτο! Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού είχε προθεσμία ως τα μεσάνυχτα να πληρώσει τις 5 προσφυγές για να πάρει πίσω τους 15 βαθμούς, όμως διά στόματος Κατερίνας Τσαντηράκη αυτό δεν συνέβη! Παρότι ως τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή, η επικεφαλής της διοίκησης των Κυανόλευκων επισημοποίησε το φινάλε, γράφοντας το βράδυ στον λογαριασμό της στα social media: «Η ομάδα τελείωσε. Δεν πλήρωσα τις προσφυγές».

aairo

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ηρόδοτο αφαιρέθηκαν 15 βαθμοί λόγω οφειλών στους Αμπουμπακάρι, Αποστολίδη, Αρναούτογλου, Ποζατζίδη και Νόνη. Το χρέος (υπολογίζεται στις 40 χιλιάδες ευρώ) δεν πληρώθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί για κάθε έναν. Η δεύτερη προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών εξέπνευσε την Τετάρτη (05/04), με αποτέλεσμα οι Κρητικοί – βάσει κανονισμών – να οδηγούνται στην αποβολή από το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι η μη πληρωμή των 5 προσφυγών επιβεβαιώθηκε στο FL News τόσο από τους νομικούς εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, όσο και από τον νομικό της ΠΑΕ, κατά συνέπεια η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα πορευτεί από εδώ και στο εξής με 28 ομάδες.

Η λογική λέει ότι εντός της ημέρας η Super League 2 θα πρέπει να ανακοινώσει την αποβολή του Ηροδότου από το πρωτάθλημα. Αυτή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, τουλάχιστον τώρα, αν πληρώνονταν έστω οι 3 από τους 5 ποδοσφαιριστές που είχαν στα χέρια τους ενεργοποιήσεις ποινών. Η ΠΑΕ, ωστόσο, γνωρίζοντας τη «βροχή» των νέων προσφυγών που πλησίαζε, αποφάσισε να μην δώσει άλλα χρήματα. Εξάλλου, έσοδα η ίδια δεν έχει (και δεν περιμένει από το Στοίχημα), ενώ αγωνιστικά έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό.

Οι επιπτώσεις της αποβολής

Στις τοπικές κατηγορίες προβλέπουν οι κανονισμοί ότι θα συμμετάσχει ο Ηρόδοτος μετά την αποβολή του, ενώ πρόεδρος και μεγαλομέτοχος θα πληρώσουν πρόστιμο 100 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Αναλυτικά:

«Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις