«Γι’ αυτό παίζουν στοίχημα στην SL2»!

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, και μίλησε έξω από τα δόντια για την απόφαση να αποχωρήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου, κατήγγειλε τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα για την κατάσταση με το γήπεδο, μίλησε για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που στήνουν παιχνίδια γιατί δεν έχουν έσοδα και καλεί την Πολιτεία να παρέμβει για την φτωχοποίηση του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Στη Β Εθνική δεν υπάρχουν έσοδα, είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Υπάρχουν κάτι ψίχουλα από τηλεοπτικά δικαιώματα και οι ομάδες κάνουν τον κομπάρσο και παρακαλάνε την ΕΡΤ για να δώσει 40.000-60.000 ευρώ. Υπάρχουν λεφτά από το στοίχημα που τα παίρνουν μόνο οι ομάδες της Α Εθνικής και οι ομάδες της Β παρακαλάνε να πάρουν κάτι ελάχιστα. Δεν μιλάμε για επαγγελματική κατηγορία, έχει μόνο έξοδα και ελάχιστα έσοδα.

Γι’ αυτό οι ομάδες της Β Εθνικής παίζουν στοίχημα. Οι υπηρεσίες που εκπροσωπούν τη δικαιοσύνη στον αθλητισμό ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τις στοιχηματικές εταιρείες, όλα αυτά που βλέπεται γίνονται για να προστατευτούν τα συμφέροντα των στοιχηματικών εταιρειών. Καλώς γίνεται η έρευνα για να αποκαλυφθούν όλοι οι τύποι που παίζουν και κάνουν όλες τις κομπίνες. Όφειλε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, να θεσπίσει νόμους για να προστατεύεται το ποδόσφαιρο και να υπάρχουν έσοδα». Και συνέχισε:
«Είμαι 9 χρόνια στο τιμόνι του Απόλλωνα Σμύρνης. Πείτε μου εσείς πόσοι σοβαροί παράγοντες έχουν μπει τα τελευταία 30 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιοι έμειναν. Στη Θεσσαλονίκη πόσοι σοβαροί άνθρωποι πέρασαν με επιφάνεια και χρήματα και έφυγαν όλοι.

 

Για το πρόβλημα του ποδοσφαίρου: «Το ποδόσφαιρο δεν νοσεί από τα επεισόδια και από τους φιλάθλους. Αυτό είναι ένα μύθευμα. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι πως είναι φτωχοποιημένο. Το ποδόσφαιρο έχει μόνο επαγγελματικές ομάδες, τις τρεις του ΠΟΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Είναι οι μόνες ομάδες έχουν έσοδα και μπορούν να κρατηθούν. Οι άλλες 9 ομάδες που συμπληρώνουν τη Σούπερ Λιγκ 1 έχουν λίγα έσοδα και πολλά έξοδα, άρα θα πρέπει να βάζουν κάθε χρόνο χρήματα για να βγαίνει η χρονιά. Το ποσοστό από το στοίχημα το πήραν οι ομάδες πριν τρία χρόνια και πέρυσι. Κάτσε να δούμε αν θα το ξαναπάρει και 3η και 4η φορά. Δική μου υποψία είναι πως θα το πάρει στις επόμενες εκλογές.

Η Πολιτεία όφειλε να σκεφτεί πως το ποδόσφαιρο της επαρχίας, οι ομάδες Β και Γ Εθνικής, ζούσαν την προηγούμενη 20ετία από τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ έγινε ιδιωτική εταιρεία, έχει έσοδα και δεν δίνει λεφτά στο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει φτωχοποιηθεί. Η Πολιτεία θα έπρεπε δει πόσα χρήματα οι στοιχηματικές, πόσα λεφτά παίρνει το κράτος από φόρους. Από αυτά τα έσοδα της Πολιτείας θα πρέπει να θεσπίσει ένα νόμο να μοιράζονται στις αδύναμες ομάδες της Α Εθνικής και τις υπόλοιπες της Β και Γ Εθνικής. Για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες στην Ελλάδα ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς έσοδα. Έπρεπε και εσείς οι δημοσιογράφοι να έχετε αναδείξει το πρόβλημα». «Οι ποδοσφαιριστές είναι απάτριδες, τους νοιάζει μόνο το συμβόλαιο. Παίρνουν το καπελάκι τους και πάνε αλλού να πάρουν άλλο συμβόλαιο.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν τα συμβόλαια πάντα υπέρ τους, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ψάξτε να δείτε πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί επειδή έχει φτωχοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενος από τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα γιατί αυτός δημιούργησε το πρόβλημα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις