Γκέλα ολκής για την ΑΕΚ με μοιραίο τον Φαν Βέερτ | Τα highlights (video)

Ξεκίνημα με «γκέλα» για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, την πρεμιέρα της στη φετινή Super League  λόγω της αναβολής του ματς της 1ης ελέω Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία στην OPAP Arena. Με σχεδόν ολικό ροτέισον -κατά τα 9/11 της ομάδας- από τον Αλμέιδα ενόψει της ρεβάνς με την Αντβέρπ την Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ είχε το μυαλό και στους… ομίλους του Champions League. Έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ, όμως και ο Πανσερραϊκός από την πλευρά του έδειξε ότι η εμφάνιση της πρεμιέρας στο Καραϊσκάκη μόνο τυχαία δεν ήταν, όντας πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση και έχοντας και αυτός τις δικές του μεγάλες στιγμές για δεύτερο γκολ. Ενδεικτικό της εικόνας του ματς ήταν τα… εντυπωσιακά στατιστικά: η κατοχή μπάλας στο 82% για την ΑΕΚ, οι τελικές ήταν… μόλις 36, ενώ ο γκολκίπερ των Σερραίων, Άντριαν Χόβαν, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, με 7 επεμβάσεις! Μοιραίος ο Φαν Βέερτ, με χαμένο πέναλτι και σωρεία άλλων ευκαιριών…

«Σοκ» με το καλησπέρα για την ΑΕΚ

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, η ΑΕΚ -ακόμη και με τις εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα της- άργησε να… βγει στο γήπεδο ένα πεντάλεπτο περίπου και το πλήρωσε με το να βρεθεί πίσω στο σκορ. Από το πρώτο λεπτό πάντως, τα «λιοντάρια» του Πανσερραϊκού έδειξαν αμέσως τα… δόντια τους. Μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν ο Άλεξιτς κέρδισε τη μπάλα από τον Χρυσόπουλο στα δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Ματίας από κοντά να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη. Στα 52” τελικά, στην εξέλιξη της προηγούμενης φάσης, ο Πανσερραϊκός κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Πηλέας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Άλεξιτς με ωραία κεφαλιά στην κίνηση έκανε το 0-1.

Τρεις χαμένες φάσεις του Φαν Βέερτ

Στη συνέχεια, ωστόσο, μετά το αρχικό σοκ του να βρεθεί πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ ανέκτησε την αυτοκυριαρχία της και άρχισε να κάνει το παιχνίδι της, πιέζοντας αρχικά για την ισοφάριση. Η Ένωση έκλεισε γρήγορα τον Πανσερραϊκό στα δικά του καρέ και δημιούργησε, επίσης νωρίς στο ματς, σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Ο μοιραίος σε αυτό το διάστημα ήταν ο Φαν Βέερτ που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο επόμενο δεκάλεπτο. Στο 5′ η κεφαλιά του πέρασε άουτ μετά από σέντρα του Ελίασον, ενώ στο 7′, μετά από φάση διαρκείας σε κόρνερ, ο Γιόνσον έκανε γέμισμα στην περιοχή και ο Ολλανδός που βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι δοκίμασε ένα μονοκόμματο βολέ ψηλά άουτ, ενώ είχε χρόνο ακόμη και να κατεβάσει τη μπάλα. Ωραίο πλασέ του Ελίασον από το ύψος της περιοχής στο 8′, πέρασε ένα μέτρο άουτ, ενώ ο Φαν Βέερτ… συνέχισε στο 12′, όταν σούταρε από κοντά άουτ, μετά από επέμβαση του Χόβαν σε σέντρα σουτ του Μοχαμάντι.

Μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 και δοκάρι της ΑΕΚ

Μετά το τέταρτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα συνολικά με την πίεση της ΑΕΚ να ατονεί κάπως. Επόμενη φάση πια, στο 23′, η ομάδα του Αλμέιδα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο, όμως η απόφαση ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR και το on field review του Γκορτσίλα. Στο 28′ ήρθε η σειρά του Πανσερραίκού για τη δική του μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 όμως ο Άλεξιτς έχασε το τετ-α-τετ με κακό τελείωμα στην κίνηση από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ. Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι απάντησαν με το δοκάρι του 31′, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Πισάρο από κοντά εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο. Στο 34′ ο Μάνταλος σούταρε λίγο άουτ από γύρισμα του Σιντιμπέ σε μια ακόμη καλή φάση, ενώ άουτ κατέληξε μια ακόμη κεφαλιά του Φαν Βέερτ στο 40′. Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά του Κοτζαμανίδη σε κόρνερ, ενώ «τσαφ» έκανε μετά ο Μπέργκστρομ από κοντά.

Από μία μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ μέρους

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τους δύο προπονητές να κάνουν σταδιακά και τις αλλαγές τους, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τακτικό επίπεδο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πίεζε ασφυκτικά, ο Πανσερραϊκός αμυνόταν αλλά όσο περνούσε η ώρα έχανε όλο και περισσότερα μέτρα, με τους παίκτες του Αλμέιδα να… ζουν σχεδόν μόνιμα μέσα στην περιοχή του Χόβαν.

Στο 49′ ο Σλοβάκος γκολκίπερ έπιασε το φάουλ του Σιντιμπέ και δέκα λεπτά μετά, στο 59′ ο Πανσερραϊκός βρήκε τη δική του φάση. Ο Άλεξιτς έφυγε στην πλάτη του Μήτογλου και δοκίμασε ένα βολέ από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Ένα λεπτό αργότερα, η Ένωση κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Πισάρο, όμως τρία λεπτά αργότερα, στο 63′ ο Φαν Βέερτ το έχασε και αυτό! Εκτέλεσε άσχημα, στο κέντρο της εστίας, με τον Χόβαν να αποκρούει με τα πόδια.

Το 1-1 που… μύριζε, ήρθε, ο Χόβαν… συνέχισε 

Στο 68′ και το 69′ η ΑΕΚ έχασε δύο ακόμη φάσεις. Στην πρώτη, ο Γιόνσον με τη μπάλα στρωμένη στο ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Χόβαν και έπειτα αυτός απέκρουσε και το σουτ του Πισάρο έξω από την περιοχή. Με τις πάσες να είναι 511-119 για τις δύο ομάδες λίγο πριν το 1-1, φαινόταν ότι η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Αυτή ήρθε στο 78′, με μια ατομική ενέργεια. Ο Γκατσίνοβιτς κατέβασε γέμισμα στην περιοχή, απέφυγε τον Πεταυράκη με ωραίο ελιγμό και με υπέροχο αριστερό διαγώνιο σουτ, έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, ο Χόβαν συνέχισε να πρωταγωνιστεί πάντως, σώζοντας τρεις ακόμη μεγάλες ευκαιρίες της ΑΕΚ που συνέχισε να επιτίθεται και να πιέζει μαζικά, με στόχο την ανατροπή. Στο 80′ η κεφαλιά του Ζίνι πέρασε λίγο έξω μετά από κόντρα και στο 83′ ο Σλοβάκος γκολκίπερ απέκρουσε το τελείωμα του Γιόνσον, με τον Αραούχο να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά στη συνέχεια. Στο 85′ έκανε το ίδιο, βγάζοντας με εντυπωσιακή προσπάθεια το νέο τελείωμα του Γιόνσον μέσα από την περιοχή. Τίποτα δεν άλλαξε στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων, ο πεισματάρης Πανσερραϊκός αμύνθηκε με νύχια και με δόντια και έτσι ανάγκασε τους νταμπλούχους στην πρώτη τους φετινή απώλεια, στο πρώτο «εγχώριο» ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46′ Πινέδα), Σιντιμπέ (72′ Γκατσίνοβιτς),  Γαλανόπουλος (71′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Ελίασον (71′ Αραούχο), Πισάρο, Μάνταλος (79′ Ζίνι), Φαν Βέερτ.
Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία / 4-2-3-1): Χόβαν, Πεταυράκης, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Ντανκερλούι, Ουεντραόγκο, Στάικος (84′ Στίνα), Πηλέας (65′ Τσαγκαλίδης), Μούργος (65′ Μπαΐροβιτς), Ματίας (46′ Θυμιάνης), Άλεξιτς (65′ Γούλερι).
Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις