Μάντζιος: «Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Βόλο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της nova: 

Αρχικά, ερωτώμενος για αυτή τη δύσκολη εβδομάδα, απάντησε με οπτιμιστική διάθεση:
«Μετά από μια ήττα, η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Οφείλουμε, όμως, μετά από κάθε αποτέλεσμα, είτε νίκη είναι, είτε ήττα, να βλέπουμε την επόμενη μέρα, να προχωράμε μπροστά. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε με τους παίκτες όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, ψάξαμε να βρούμε τι έφταιξε και χάσαμε από τον Ατρόμητο. Αναζητήσαμε τι δεν πήγε καλά σε κάποια κομμάτι, αλλά και τι πήγε καλά σε κάποια άλλα. Η προσπάθειά μας ήταν να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι».

Σχετικά με το αν ψυχολογικά και πνευματικά οι παίκτες του Άρη ξεπέρασαν την προηγούμενη ήττα, ήταν σαφής: 
«Οφείλουμε να την αφήσουμε πίσω! Όπως είπα, η επόμενη μέρα μετά από μια ήττα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Από εκεί και πέρα υπάρχει η εμπειρία να διαχειριστούμε κάποια ήττα και να προχωρήσουμε…».

Αναφορικά με τις πολλές απουσίες, που έφτασαν στο peak από το ξεκίνημα της σεζόν στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, τόνισε: 
«Άλλη μια ομάδα λείπει! Ζούμε με τις απουσίες μας όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα δεν είναι εύκολη περίοδος για εμάς… Ειδικά όταν συζητούμε για μια ομάδα με δεκαεννιά νέους παίκτες, που προσπαθεί να βρει την ομοιογένειά της, να αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα δεν είναι ό,τι καλύτερο».

Ειδικότερα για τις πολλές απουσίες στην άμυνα, είπε: 
«Θα βρούμε λύσεις εκ των έσω. Θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο συμπαγείς στο αμυντικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι οι απουσίες είναι πολλές, όμως, δουλέψαμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το ερχόμενο παιχνίδι. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα υπάρχει το “πρέπει” και εμείς πρέπει να λειτουργούμε υπό όλες τις συνθήκες».

Κι όσο για το αν σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με διαφορετικό σχηματισμό στην άμυνα (για παράδειγμα, με τριάδα κεντρικών αμυντικών), δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες: 
«Θα αξιολογηθεί έως αύριο αυτό. Θα δούμε και την τελευταία μας προπόνηση και μετά θα λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Στην ερώτηση για το πώς έχει κατά νου τον ερχόμενο αντίπαλο, τον Βόλο, είπε ο Μάντζιος: 
«Διαχρονικά είναι μια καλή ομάδα. Έχει κάνει κακό ξεκίνημα και δεν το συνηθίζει αυτό. Είναι μια καλή ομάδα, όμως, και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ρωτήθηκε πώς ζητάει από τους παίκτες του να προσεγγίσουν το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό και απάντησε: 
«Ισορροπία και σταθερότητα θέλουμε στο παιχνίδι. Να μην έχουμε αυτές τις εναλλαγές στην απόδοσή μας από ημίχρονο σε ημίχρονο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να διορθωθεί -και θα διορθωθεί με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις