Το απίστευτο ποσό που θα πάρει ο Λεβαδειακός από ενδεχόμενη πώληση Ιωαννίδη

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ποσοστό μεταπώλησης του Λεβαδειακού για τον νεαρό φορ, οι ομάδες που παρακολουθούν τον άσο του Τριφυλλιού, πώς μπορεί να εκτιναχτεί η τιμή του το καλοκαίρι και γιατί οι Πράσινοι είναι πολύ πιθανό να πουλήσουν άλλον διεθνή άσο και όχι τον Φώτη.

Παναθηναϊκός: Φώτης Ιωαννίδης και Γιώργος Bαγιαννίδης αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα project του Παναθηναϊκού και από τα μεγαλύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν αποτελεί υπερβολή αλλά είναι μία πραγματικότητα ότι και οι δύο νεαροί πράσινοι ποδοσφαιριστές, στο δεδομένο timing με βάση τα data (εκεί δηλαδή που στηρίζονται πλέον οι σύγχρονες μεταγραφές) βρίσκεται έκαστος μέσα στην κορυφαία 8άδα -στις θέσεις τους- από όλη την Ευρώπη ενώ απασχολούν δεδομένα σχεδόν όλα τα scouting department ξένων ομάδων!!

Η πρώτη ανάγνωση/ερμηνεία του παραπάνω είναι πώς δεν χρειάζεται η Γκλάντμπαχ ή η Βιγιαρεάλ ή η Βόλφσμπουργκ ή η Βέρντερ ή η Μπόρνμουθ ή η Άιντραχτ ή η Πόρτο να στείλουν σκάουτς στην Αθήνα για να… τσεκάρουν τον έναν ή τον άλλο. Το live scouting και η σημασία του έχουν περάσει πλέον σε άλλο, υποδεέστερο- συμπληρωματικό επίπεδο κι απλά έχει μείνει ως δημοσιογραφικό κλισέ η παρουσία απεσταλμένων σε κάποιο γήπεδο, προκειμένου να σκανάρουν υποψηφίους.Επίσης, είναι και ξεπερασμένο μανατζερικό τρικ στην εποχή των data και των διαμεσολαβήσεων – το οποίο πάντως περνάει ακόμη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και την οικογένεια του – το… “έφερα” ή “έκανε πρόταση” ή τάδε ξένη ομάδα “για σένα”. Τέτοιες προτάσεις όμως, που εννιά στις δέκα φορές αποτελούν “δόλωμα” ατζέντηδων και χρησιμεύουν μόνο για τίτλους στα ΜΜΕ. Αυτή είναι μια.. πονεμένη ιστορία, άλλης στιγμής.

Πάμε τώρα να εξηγήσουμε αναλυτικά από που προκύπτει αυτό το “no sale” , που εσχάτως παίζει όλο και πιο… στερεοφωνικά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού

1. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει ένα περίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τους πράσινους. Μπορεί να είναι το αγαπημένο παιδί του Γιάννη Αλαφούζου αλλά συγχρόνως είναι και κάτι παραπάνω από… παιδί για τον Γιάννη κομπότη ο οποίος και τον πήγε στο “τριφύλλι” από τον Λεβαδειακό. Τι εννοώ; Πώς για αυτούς που γνωρίζουν εκ των έσω την υπόθεση, ο Κομπότης διατηρεί σχεδόν το 50% του Ιωαννίδη σε περίπτωση πώλησης του από τον Παναθηναϊκό. Κάτι σαν συνιδιοκτησία!

2. Ουσιαστικά ο Ιωαννίδης είναι παρόμοια περίπτωση με του Λιβάι Γκαρσία, όπου η προηγούμενη του ομάδα, η ισραηλινή Μπειτάρ, έχει το 40% του σε περίπτωση μεταπώλησης. Και όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν από την περσινή εκτόξευση, αγωνιστική και χρηματιστηριακή του Λιβάι ΔΕΝ συζητούσε για ποσά από 6 έως 10 εκατομμύρια ευρώ έτσι τώρα και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρόκειται να συζητήσει όχι για 7 αλλά ούτε για 11 εκατομμύρια για τον Ιωαννίδη!

3. Ο Ιωαννίδης δεδομένα ΔΕΝ έχει φτάσει μέχρι τώρα στην κορύφωση του, στο top του, κάτι που φροντίζει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία (τελευταία κόντρα στη Γαλλία). Βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και αυτή είναι βέβαια η σεζόν της απογείωσης του αλλά όχι για να φύγει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όπως προανέφερα κάνει… πάρτυ σε όλα τα scouting department.

4. Υπάρχει επίσης μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια για την τρομερή δυναμική που έχει πλέον ο Φώτης Ιωαννίδης. Κατάφερε τη φετινή σεζόν να γίνει πρώτα βασικός στον Παναθηναϊκό, ξεπερνώντας των Σποραρ, δηλαδή τον βασικό σέντερ φορ της εθνικής Σλοβενίας που ήδη πανηγύρισε την πρόκριση της στο Euro. Και στη συνέχεια έγινε βασικός στην Εθνική Ελλάδας, με σούπερ εμφανίσεις κόντρα σε Ολλανδία και Γαλλία. Αφήνοντας στον πάγκο τον Παυλίδη που το καλοκαίρι θα πουληθεί 20 με 22 εκατομμύρια ευρώ από την Αλκμααρ και τον Γιακουμάκη που πρόσφατα ψηφίστηκε στο MLS καλύτερος και από το Μέσι! Και ο Ιωαννίδης είναι ο σέντερ φορ που σύμφωνα με τον Πογέτ, τον έχει αναγκάσει να μην καλεί τον Δουβικα. Ο οποίος Δουβίκας μόλις το περασμένο καλοκαίρι πουλήθηκε αντί 12 εκατομμυρίων ευρώ από την Ουτρέχτη στην Θέλτα ! Τι δεν καταλαβαίνετε άραγε;

Στο δια ταύτα λοιπόν: όλες οι τάσεις δείχνουν πώς για να μπει στον πειρασμό το ερχόμενο καλοκαίρι ο Αλαφούζος και να πουλήσει τον Ιωαννίδη, θα πρέπει το ποσό να είναι της τάξης άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ!!! Άλλωστε όπως λένε και οι σοφοί της παγκόσμιας πιάτσας των agents, οι σέντερ φορ δεν έχουν τιμή.

ΥΓ. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο Μίστερ ΣΚΑΪ αρνηθεί ακόμα και μία τέτοια ή και μεγαλύτερη πρόταση για τον Ιωαννίδη και προτιμήσει να πουλήσει – πάντα το καλοκαίρι- κάποιον άλλον ακόμη και με επταψήφιο ποσό. Τον Βαγιαννίδη για παράδειγμα!!

sportdog.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις