ΟΦΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2 | HIGHLIGHTS

Με ένα ιστορικό «διπλό» -το πρώτο της ever στη Super League- η Κηφισιά «καθάρισε» 2-1 τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και ξαναμπήκε στο κόλπο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

https://exchange.glomex.com/video/v-cywfnfqg52dd?integrationId=40599v1tl6nwn662

Στο ντεμπούτο του Κώστα Μπράτσου στον πάγκο της, η μέχρι αυτή την αγωνιστική ουραγός του βαθμολογικού πίνακα, Κηφισιά, έδειξε σημάδια ζωής! Η ομάδα των Βορείων Προαστίων πέτυχε μια ιστορική εκτός έδρας νίκη στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» χάρη σε δύο γκολ του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (10′, 64′) και πήρε μια τεράστια βαθμολογική ανάσα. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη μετά από 6 αγωνιστικές, πρώτη μετά από συνολικά 7 ματς και επιπροσθέτως η πρώτη της ever εκτός έδρας στη Super League, αφού έως τώρα στη σεζόν μετρούσε 2 ισοπαλίες και 7 ήττες μακριά από την Καισαριανή.

Ταυτόχρονα, ήταν και η πρώτη νίκη της Κηφισιάς επί του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα συνολικά και πρώτη επί των Κρητικών φέτος στον 4ο μεταξύ τους αγώνα, με τον 4ο μάλιστα διαφορετικό προπονητή στον πάγκο της (σ.σ. Αναστασίου, Κουτρομάνος, Νίλσεν). Στην αντίπερα όχθη, μία από τα… ίδια για τον εξαιρετικά προβληματικό φέτος ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έχουν πλέον μία μόλις νίκη στα τελευταία 14 στο πρωτάθλημα, χωρίς να μπορούν καν να υπερασπιστούν την έδρα τους, εκεί όπου ξεκίνησαν τη σεζόν με νίκες επί των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη!

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, η Κηφισιά από τα πρώτα λεπτά ήταν η ομάδα που έδειξε τις διαθέσεις της. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, είχε ήδη δύο μεγάλες ευκαιρίες και ένα γκολ! Μόλις στο 2′ ο Τεσέιρα είχε σουτ άουτ από εξαιρετική θέση μετά από κόρνερ του Μιλίτσεβιτς και στο 6′ ο Οζέγκοβιτς είχε κεφαλιά στο πάνω μέρος του οριζοντίου και άουτ, επίσης μετά από κόρνερ του Μιλίτσεβιτς. Τελικά, η φάση που έβαλε το ματς στις ράγες για τους φιλοξενούμενους, ήταν αυτή του 7ου λεπτού, όταν ο Κρισιούμα έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπρεσάν, με τον διαιτητή να δείχνει τη βούλα του πέναλτι. Στο 10′ (σ.σ. μετά τον έλεγχο του VAR), o Οζέγκοβιτς ήταν αυτός που το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 0-1.

Ο ΟΦΗ κατέγραψε την πρώτη του τελική στο 11′ με άστοχο σουτ του Μεγιάδο, ενώ εκτός εστίας μετά από κόντρα πέρασε για την Κηφισιά το σουτ του Κρισιούμα στο 17′. Ένα λεπτό αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μπράτσου, με σουτ του Μενέντες λίγο έξω, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια. Για αρκετή ώρα στη συνέχεια δεν υπήρξαν ιδιαίτερες φάσεις, αφού η Κηφισιά έριξε τον ρυθμό της και διαχειρίστηκε εύκολα το αποτέλεσμα με εξαιρετική τακτική, κάνοντας συνολικά το καλύτερο εκτός έδρας ημίχρονό της στην Super League.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη, ειδικά από τη στιγμή που στην πρώτη φάση η Κηφισιά βρήκε και δεύτερο γκολ. Ήταν το 64ο λεπτό, όταν ο Κρισιούμα -που συνολικά έκανε εξαιρετικό παιχνίδι- βρήκε τον Μενέντες, αυτός -αντίστοιχα καλός σε όλο το ματς- έκανε τις ντρίμπλες στην περιοχή και το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας, όπου ο αμαρκάριστος Οζέγκοβιτς με προβολή έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Σέρβου στο πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ο ΟΦΗ ήταν να μειώσει απλά το σκορ, στο 71′, με ένα απίθανο τέρμα -προβολή του Αποστολάκη με την πλάτη, έπειτα από κόρνερ του Νέιρα! Κάποια εκατέρωθεν σουτ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους γκολκίπερ ως το τέλος του αγώνα, με την Κηφισιά να κρατά σχετικά εύκολα αυτή την εξαιρετικά πολύτιμη και ταυτόχρονα ιστορική νίκη της!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΦΗ (Πέπε Μελ / 4-2-3-1): Μπάουμαν, Λάρσον (67′ Νέιρα), Θοράρινσον, Βούρος, Μπρεσάν (37′ Λαμπρόπουλος), Γκαγιέγος, Μεγιάδο (53′ Μπάκου), Ριέρα (53′ Φελίπε), Τοράλ (46′ Μπάκιτς), Αποστολάκης, Ισέκα.
Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος / 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τσάπαν (91′ Λαντρ), Τεσέιρα, Μιλίσεβιτς, Βαφέας, Σολόα (91′ Κανατζίγια), Μενέντες (77′ Μποτία), Κρισιούμα, Μπιφουμά (61′ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς (77′ Τετέι).

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας), Ισίδωρος Αρμακώλας (Κυκλάδων)
Τέταρτος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νίας)
VAR: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)
AVAR: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις