Οριστικά εκτός Ολυμπιακών αγώνων οι αθλητές στίβου της Ρωσίας!

Οριστικά εκτός Ολυμπιακών αγώνων θα μείνουν οι Ρώσοι αθλητές του στίβου, αφού ο CAS απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει για την τιμωρία που τους επέβαλλε η IAAF.

Θυμίζουμε πως η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου είχε αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές, καθώς θεωρείται πως δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα στην χώρα, για να αποτραπεί το ντόπινγκ. Στις κατηγορίες προστέθηκε και η έκθεση της WADA, που αποκάλυψε εκτεταμένο δίκτυο χορήγησης παράνομων ουσιών, με… χρηματοδότη το ρωσικό κράτος.

Η απόφαση αυτή ανοίγει, ουσιαστικά, το δρόμο για τον αποκλεισμό ολόκληρης της ρωσικής αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνους του Ρίο, μετά το μέγα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά την προαναφερθείσα έκθεση της WADA.

IAAF: «Δεν είναι μια μέρα θριάμβου»

Την ικανοποίησή της για την διατήρηση της ποινής εξέφρασε η IAAF, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την απόφαση του CAS.

Αναλυτικά:

«Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει μια αυστηρή στάση στο να διατηρεί τους κανόνες για το αντί-ντόπινγκ, χωρίς φόβο και εύνοια και είδε με ευχαρίστηση τον CAS να υποστηρίζει την συγκεκριμένη θέση.

Η σημερινή απόφαση δημιούργησε έδαφος για τους αθλητές. Ο CAS διατηρεί το δικαίωμα της IAAF να χρησιμοποιεί τους κανόνες για την προστασία του αθλήματος, να προστατεύει τους καθαρούς αθλητές και να υποστηρίζει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των αγώνων.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, σχολίασε: “Παρότι είμαστε ευγνώμονες που οι κανόνες και η δύναμή μας να υποστηρίξουμε τους κανόνες μας και τον κώδικα αντί-ντόπινγκ, αυτή δεν είναι μια μέρα για θριαμβικές ανακοινώσεις. Δεν ασχολήθηκα με αυτό το άθλημα για να σταματήσω τους αθλητές από το να αγωνίζονται. Η επιθυμία της ομοσπονδίας μας είναι να παρέχει, όχι να εξαιρεί. Πέρα από το Ρίο, η ομάδα εργασίας της IAAF θα συνεχίσει να δουλεύει με την Ρωσία, για να εξασφαλίσει ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον για τους αθλητές, ώστε η ομοσπονδία τους να επιστρέψει στην διεθνή αναγνώριση και τον ανταγωνισμό”».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις