ΣΔΥ Βόλου: Πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο στον Βόλο και αγώνας στο Βερολίνο

Το πρωί της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου 2024, έγινε η πρώτη εκδήλωση του νέου έτους από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς τα μέλη του, οι φίλοι, και επισκέπτες της Μαγνησίας, συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης στον χώρο της αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου Βόλου και έκαναν το πρώτο τους τρέξιμο της χρονιάς. Οι ρυθμοί δεν ήταν αγωνιστικοί, και κάθε ένας επέλεξε να διανύσει όποια απόσταση ήθελε. Γενικότερα και εκτός αυτού του ομαδικού τρεξίματος, την 1η Ιανουαρίου, εκατοντάδες μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν την πρώτη τους προπόνηση για το καλό του χρόνου στο μέρος που βρισκόταν καθένας.

Την ίδια ώρα υπήρξε η πρώτη επίσημη συμμετοχή σε αγώνα για το 2024, και ήταν μάλιστα στο εξωτερικό. Πρόκειται για τη διοργάνωση που έγινε για το καλωσόρισμα του νέου έτους στο Βερολίνο, και η Ναταλία Κόμπζεβα έτρεξε με τον αριθμό 2024, όπως και όλοι οι συναθλητές της.

Και το 2023 έκλεισε με επιτυχίες για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Ο 10ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου. Ένας πολύ όμορφος αγώνας με χαρακτηριστική την υποδοχή φιλοξενίας των κατοίκων στο Καστόρι Λακωνίας, και έντονο το Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Έντονη ήταν και η παρουσία των 320 δρομέων που έτρεξαν στην κύρια διαδρομή των 22,4 χιλιομέτρων, και άλλων 238 που αγωνίστηκαν στα 5,5χλμ. Ο Παναγιώτης Μποζίκας εντυπωσίασε και κατέλαβε την 7η θέση στη μεγάλη απόσταση, νικητής στην κατηγορία άνω των 40 ετών, με χρόνο 2 ώρες 25:45. Στην 99η θέση ακολούθησε ο Άρης Γεωργαντάς με 3:14:57. Ο Δημήτρης Μποζίκας με 3:32:14 τερμάτισε 157ος.

Σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του 2023 για την Κύπρο, τον Quantum Nicosia Marathon, έτρεξε ο Δημήτρης Σοφιανός. Ο χρόνος του στον Ημιμαραθώνιο Λευκωσίας, είναι 2 ώρες 19:57.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνει στο Ράντζο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ώρα 12.30, με ζωντανή μουσική. Οι κάρτες θα διατίθενται από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο κατάστημα ΑΡΡΕΝ, Τοπάλη 41 (Στέργιος Κουσκουρίδας). Εναλλακτικά θα διατίθενται επίσης από τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου. Στο κατάστημα την ημέρα της γιορτής θα δίνονται κάρτες, μόνο εφόσον δεν θα έχουν εξαντληθεί.

Στις 8 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι εγγραφές για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2024. Στις 8/1 θα δημοσιευθεί η προκήρυξη και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ επίσης θα γίνει γνωστό το Ίδρυμα που θα ενισχυθεί φέτος από τις συμμετοχές του αγώνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις