Νίκησε δύσκολα ο Ολυμπιακός τον δυνατό Ρήγα Φεραίο

Με νίκη έφυγε ο Ολυμπιακός Βόλου από το Βελεστίνο, επικρατώντας του Ρήγα Φεραίου με το φτωχό 1-0. Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα είχε την ευκαιρία να κοντραριστεί με έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Ρήγας, ενώ εκείνη του Λάκη Μπακάλη να αναμετρηθεί με το φαβορί του δευτέρου ομίλου για την άνοδο στη Football League. Το παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου και ξεκίνησε στις 18:00. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον φιλικό αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Πώς παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος
Ο τεχνικός της ομάδας του Βελεστίνου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε διάταξη 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κεφαλάς. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Χατζηαθανασίου και το αριστερό ο Σπαθής, ενώ οι Γκάγκας και Μπόρας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Αλεξίου με τον Γεωργατζή και στις πτέρυγες τοποθετήθηκε ο Κιπτίου (δεξιά) με τον Γκίκα (αριστερά). Τέλος, στην επίθεση ξεκίνησαν οι Τζοβάρας και Τσελεπής.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Αντίθετα, ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κατσούλης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Στουρνάρας και το αριστερό ο Μανάλης, ενώ οι Κωστόπουλος και Τέλλος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Πότσι με τον Σταύρου, μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ντα Κόστα και στις πτέρυγες ο Μπρίτος (δεξιά) με τον Δωμάτα (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Φλίγκος.

Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ρήγας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος του αγώνα. Πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους παίκτες του Λάκη Μπακάλη να πηγαίνουν πρώτοι στη μπάλα και να βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες. Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και με τον Σταύρου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε για να ανοίξουν το σκορ.
Μόλις στο 2′ ο Κιπτίου δοκίμασε το μακρινό σουτ, με τον Κατσούλη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία και τον Χατζηαθανασίου να στέλνει τη μπάλα από κοντά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Μπρίτος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η παράλληλη σέντρα που επιχείρησε, δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του.
Στο 21′ ο Κιπτίου σε ρόλο δημιουργού έβγαλε τη σέντρα από δεξιά με το αντίθετο πόδι και παρόλο που ο Κατσούλης πραγματοποίησε κακή έξοδο, ο Μπόρας δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού Βόλου. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Φλίγκου μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 26′ το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, ενώ οι παίκτες του Ρήγα Φεραίου, που ξεκίνησαν με τις κυανόλευκες φανέλες, τις άλλαξαν και φόρεσαν τις μαύρες. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε η φάση το γκολ. Ο Δωματάς έκανε το σουτ, η μπάλα γλίστρησε από τον Κεφαλά και ο Σταύρου από κοντά άνοιξε το σκορ.

Ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε αισθητά την απόδοση του, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ππαγιάννη. Κινητήριος μοχλός στο χώρο του κέντρου για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ντα Κόστα, ο οποίος εντυπωσίασε με τις κάθετες πάσες, που έβγαλε στους συμπαίκτες του, τις εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις και τις τοποθετήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου. Όμως, ο Ρήγας μπήκε δυνατά, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και να παίξει στην κόντρα, καταφέρνοντας να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη στο δεύτερο 45λεπτο.
Στο 48′ ο Σπαθής έβγαλε πάσα στον Γκίκα και αυτός έπιασε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Στουρνάρα από φάουλ του Ντα Κόστα από αριστερά κατέληξε στα χέρια του Παπαγιάννη. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, το σουτ του Ζαχαρακη στο 84′ έφυγε άουτ.

Σκόρερ: 45’+1′ Σταύρου
Κίτρινες: 61′ Μπόρας
Διαιτητής: Δημητριάδης
Βοηθοί: Μπουργάνης, Κόκκαλης

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς (46′ Παπαγιάννης), Χατζηαθανασίου (87′ Ράπτης), Γκάγκας, Μπόρας (70′ Λάμπρου), Σπαθής, Αλεξίου (83′ Καναβός), Γεωργατζής (86′ Μπακάλης), Κιπτίου (46′ Γουτούλης, 91′ Χότζα), Γκίκας (63′ Χατζής), Τζοβάρας (46′ Ζαχαράκης, 91′ Κουσκουρίδας), Τσελεπής (63′ Σέττος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας (69′ Στασινόπουλος), Τέλλος (79′ Γκίτζιας), Κωστόπουλος, Μανάλης (63′ Αν. Κόκας), Σταύρου (46′ Κολημήτρας), Πότσι (86′ Ζαρίφης), Ντα Κόστα (91′ Πάτσης), Μπρίτος (46′ Ναστέφσκι), Δωματάς (73′ Αναστασίου), Φλίγκος (89′ Αγγελής).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις