Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις στη Νέα Αγχίαλο

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πύρασο και τη Νίκη Βόλου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου. Οι φίλοι των δύο ομάδων παρακολούθησαν έναν ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι «μικροί» του Λεωνίδα Μπίλη, πλαισιωμένοι από 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές, έδειξαν καλά στοιχεία, δεν είχαν όμως αγωνιστικό ρυθμό και καθαρό μυαλό σε ορισμένα σημεία του αγώνα.

Ο Πύρασος παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Τοπική κατηγορία. Να σημειώσουμε πως ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Μοιρασμένες οι εντυπώσεις, πιο ουσιαστική η Νίκη

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η Νίκη επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων, όμως το σουτ του Νάκα κατέληξε στην αγκαλιά του Ντάριο Βαν Ντε Γουίχε. Στη συνέχεια ο Πύρασος βρήκε τα πατήματά του και στο 13’ έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από γέμισμα με «ψαλίδι» του Μαλισσόβα ο Μπασδάνης έκανε κοντινό σουτ, το οποίο κόντραρε στον Σφονδυλιά καταλήγοντας κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την πιο σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαλισσόβας σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι. Στην επαναφορά ο Σιώμος σούταρε αλλά ο Ράπτης μπλόκαρε σταθερά.

Η Νίκη ανεβάζοντας στροφές πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής προσπαθώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 24’ ο Νάκας δεν βρήκε στόχο με κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα σε φάση καρμπόν ο Τσιουρέλης σημάδεψε σωστά και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Να σημειώσουμε πως ο σκόρερ της Νίκης δεν πανηγύρισε το τέρμα, τιμώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το σύλλογο για τον οποίο αγωνίζονταν μέχρι την περσινή σεζόν. Στο 32’ ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε στο σουτ από καλή θέση που επιχείρησε με αποτέλεσμα αυτή να περάσει άουτ.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 40λεπτου (συμφωνήθηκε τα ημίχρονα να είναι 40λεπτα) οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Κατής έπιασε τεχνικό σουτ από μέσα αριστερά, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πιο φρέσκος ο Πύρασος στην επανάληψη

Οι «Αγχιαλίτες» εμφανίστηκαν πιο φρέσκοι στο 2ο μέρος και κατάφεραν να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, ψάχνοντας για την ισοφάριση. Στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης η Νίκη είχε δύο ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στην πρώτη, στο 52’, ο Γκάμπας νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο σουτ που επιχείρησε από καλή θέση και τρία λεπτά αργότερα ο Νάκας, μετά από λάθος εκτέλεση πλάγιου των παικτών του Πυράσου, βρέθηκε απέναντι από τον Βαν Ντε Γουίχε, όμως και πάλι νικητής αποδείχθηκε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου βγάζοντας περισσότερη ενέργεια, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν ένα γκολ, φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 69’. Ο Χ. Μπούτλας έβγαλε κάθετα στον Κατή, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Ράπτη και περνώντας την μπάλα από πάνω του, έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ καθώς στο 78’ ο Αργύρης έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Αντζούρη, που από θέση για γκολ ήταν έτοιμος να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Στ. Αρσένος): Ντ. Βαν Ντε Γουίχε, Ρουκάς (66’ Τοκαλής), Ερ. Βαν Ντε Γουίχε (53’ Κόκκαλης), Στεφανής (41’ Τανάγιας), Μπασδάνης, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης (73’ Στεργίου), Σφάκας (60’ Χαρ. Μπούτλας), Μπέικος (53’ Χατζητρακόσιας), Κατής (70’ Φούκης), Σιώμος (41’ Ατζούρης).

ΝΙΚΗ (Λ. Μπίλης): Ράπτης, Τσιανάκας, Δαμάσκος, Αργύρης, Σφονδυλιάς, Αλεξανδρής Μέτσε (65’ Δημουλάς), Τσιουρέλης, Κόλα (58’ Σιώμος), Γκάμπας, Νάκας.

Διαιτητής: Κουσκούνη

Βοηθοί: Μπαρτσάκης – Τσολακίδης

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις